Yhtenä aamuna ulos mennessä piti oikein hieraista silmiä kun naapurisaari Tallholmenin rannassa oli jotain aivan kummallista. Joo, kyllä siellä iso purjelaiva oli. Eipä ole ennen siinä rannassa tuollaista näkynyt. Kauniisti oli maalattu ja oikeat purjeetkin siinä oli. Lipusta en ole varma mutta saattaisi olla Jugoslavia, mutta onko siellä tuollaisia ja miten se tänne olis tullut?   Nopsaan selvisi tuon laivan tarina, kommenttilootasta otin tähän linkin Susun blogiin, jossa on tosi hyvä kuva tästä:  venäläinen Shtandart. KIITOS Mirkku ja Susu tiedoista!

Kuva on huono, sää oli usvainen ja tämä on leikattu pala isosta kuvasta, jotta edes jotain siitä laivasta näkyisi.

IMG_0011%20laiva%20%28Custom%29.jpg

 

Stadin ainoa ja komein siipiratasalus Vispilä ja Merisaukko olivat tilausristeilyllään tulleet laituriimme ja vieraat tutustuivat saareen.

IMG_0014%20%28Custom%29.JPG

 

Tämmöset on saaren vuokrattavat soutuveneet.

IMG_0068%20%28Custom%29.JPG

 

Pohjoisrannan tuntumaan on tullut veneiden vedentankkausponttooni.

IMG_0067%20%28Custom%29.JPG

 

Nämä ei nyt aluksia ole mutta kuljetusvälineitä kumminkin eli tavarakärryjä, joilla voi lastinsa kuljettaa teltalle. Ne pitäisi heti palauttaa laivarantaan, että seuraavalla veneellä tulijat saisivat ne käyttöönsä mutta usein palauttaminen jää ja kärryjä näkee siellä ja täällä ympäri saarta mutta laivarannassa ei yhtään.

IMG_0069%20%28Custom%29.JPG

 

Maisemat ja luonto on kaunista mutta sekaan mahtuu myös tällaisia kaksijalkaisen aikaansaamia rumiluksia:

Valtava pressu laitettu korkeuksiin teltan suojaksi, mutta tuuli sen kuitenkin on heittänyt pois paikaltaan ja rojukasa näkyy polulle asti.

IMG_0031%20%28Custom%29.JPG

IMG_0032%20%28Custom%29.JPG

 

Tämän pystyttäminen on ehkä hieman epäonnistunut viritys.

IMG_0033%20%28Custom%29.JPG

 

Tässä on pressun alla kaksi telttaa sateensuojassa! Kaksi viikkoa on jo mennyt eikä omistaja ole paikalla käynyt, saattaa olla ikävä yllätys edessä kun tuon paketin avaa: ehkä kosteata ja homeista.

IMG_0049%20%28Custom%29.JPG

EDIT: Marjut sen tuolla kommentissa sanoo just oikein: Pressuviritykset ovat vähän samaa sarjaa kuin pressutallit (ja autonromut) talojen pihoilla.

 

Tällaista tänään, huomenna saatte muutaman kasvikuvan ja sitten olenkin jo taas takaisin saaressa.

KS