Viernes

Morairassa oli tänään toripäivä ja nyt siellä oli kaikki kauppiaatkin paikalla, viime viikollahan oli sateinen päivä kun Maijan kanssa siellä käytiin. Samalle kadulle osasin ajaa parkkiin ja jopa ylitin omat taitoni: onnistuin taskuparkeeraamaan! Kun avasin auton oven niin englantia puhuva nainen antoi mulle vielä voimassa olevan pysäköintimaksulappunsa, lähtivät jo pois, kiitos! Siinä oli reilusti aikaa torilla käyntiä varten. Kävin sitten maksamassa lisää kaupunkihaahuilua varten ja sainkin eurollani reilusti aikaa = huomisaamuun asti! Täällä kun ei talvikuukausina tarvitse maksaa parkkimaksua klo 14 jälkeen. Pienempi kolikko olisi siis riittänyt hyvin mutta unohdin ajatella asiaa.

Kuvassa näkyvä ruskeapaitainen (punaisen olkapään vieressä) afrikaani yritti parhaansa: 60 euroa feikkilaukusta! "Best price for you." Heh!

Grillikoju: jotain rasvapaistettua . . .

 

Rantakadulla on erilaisia kuntoiluvälineitä - venyttelyyn, stepperi  yms. yms.

Ketään ei ollut rannalla

 

Tässä niitä sitten on: Välimeren aaltoja

 

Stadissa on ollut paljonkin puhetta, mm. Kaivopuistossa, että koiran pissa tappaa istutukset ja syövyttää lyhtytolpat. Täällä on tällaisia kylttejä palmujen ynnä muiden kasvien luona.

 

Venesatama, jossa veneet ovat vähän toista luokkaa kuin meikäläisissä laitureissa;)

 

Lonja de pescado (YouTube video) kalatukku, jossa on joka aamu kalahuutokauppa. Moraira on perinteinen kalastaja"kylä".

 

Sen seitsemän kapeata katua ja kujaa kuljin risiin rastiin, ylös ja alas mutta ei lankakauppaa missään! Ei näkynyt kerän kerää vaikka kurkistelin ovista sisään.

 

Suklaakaupassa näin ranskalaista suklaata, jossa on ruusunterälehtiä!

Ostoksia

Kävin Morairan suuressa kiinakaupassa. Nämä maksoi yhteensä 5.40 eli alle euron per/tuote. Akryylilankaa joulupalloja varten. Siinä on tarvikkeita lumihiutaleiden koristelemiseen: liimaa ja hilettä sekä sellofaania yms. paketoimiseen joulumyyjäisiä varten. Ponyn nuppineulat ostin torilta hintaan 2.50. Tarvitsen niitä peittopalojen pingottamiseen, Maijan neulat on niitä päättömiä ja sormi niiden kanssa menee;)

 

Torilta ostin kaksi pitkähihaista tunikaa, 65 % puuvilla 35% viskoosi, 4.00 euroa kappale, siis jotain edullistakin. Kivan tuntuiset päällä. Molemmissa on "kristallimötiköitä" kaula-aukon reunassa, se näyttää nyt olevan muotia täällä. Toisessa on mustat hihat, niinkuin olis kaksi vaatetta päällä, ja siinä on taskutkin. Tarvitsen täällä kotona iltasella pitkähihaista kun on vähän viileä. Onneksi otin villasukkia mukaa, polvaritkin, ja kynsikkäät. Ne on kovassa käytössä. Niin että älkää nyt mitään lämpöä turhaan kadehtiko;) Noh, oli päivällä +17.

KS