Mun kaksi joulu- tms. kaktusta oli koko kesän terassilla altakasteluruukuissaan! Siis ne oli lionneet vedessä, kyllähän sadetta aina silloin tällöin on ollut, eikä tuollainen ruukullinen vettä heti haihdu.

Kaktukset oli tosi huonossa hapessa syyskuun puolessa välin kun kotiin tulin ja menihän siinä vielä viikko ennenkuin ehdin näihin puuttumaan. Mullat pois, juurien huiskuttelua jotta mädät juuret yms. roippeet lähti pois. Uutta kaktusmultaa ruukkuihin ja ruukut sisälle. Yllättävän nopeasti kasvit näyttivät virkoavan vaikka juuria ei jäänyt kuin nimeksi. Ja sitt yks kaks ne rupes nuppuilemaan. Nyt on jo toista viikkoa olleet kukassa! Molemmat olen joskus ottanut talteen joulukukka-asetelmista.

 

Metsän pikkuasukkaiden sademetsä. Niin kaunis, pehmeä ja hyväntuoksuinen.

 

Samainen metsä mutta kuvantarkennus syvemmälle, ja siellähän on jokin varmasti vaarallinen hirviökasvi valmiina hyökkäykseen;)

 

Kylmäkellarin esittelyssä jäi tämä kellarin maisemoinnista otettu kuva näyttämättä, siis kaivausjäljet on peitetty ja rahkasammalella saa kosteutta pidettyä kellarin tuntumassa. Tuli tuon sammaleen mukana yksi kanttarellikin pihapiiriini kasvamaan. Kyllä se keltainen tuossa näkyy kun tarkkaan katsot.


Kaunissaaressa kasvaa monta upeata koivua, tässä yksi suurimmista.

 

Kuusi ja huussi.

 

Rantapihlaja, jonka punaiset marjat näkyivät Suvikoijalle kuusien ja mäntyjen lomasta. Eikä ollut yks tai kaks kertaa, vaan usein, kun punainen vilahdus silmissä lähetti aivoihin ihmettelyviestin: mitä tuolla on?

 

Kyllä täällä käsitöitäkin on tehty ihan tosissaan mutta mikään ei ole valmista tai vielä ei ole esittelyn aika;)

KS