Pari viikkoa sitten katsastin uudistetun Kiseleffin talon. Se oli niin pettymys että ei tottakaan.

Kylmä ja väritön, niin mitäänsanomaton etten viitsinyt edes kuvia ottaa, mutta Sokerihumala blogissa on erinomainen kirjoitus vaikutelmista ja tunnelmista Kiseleffissä. Ja pari kylmää kuvaakin. Ja lompakossa on oltava tuohta tai Visalla katetta jos siellä meinaa ostoksia tehdä. Putiikkeihin en mennyt sisälle, tuotteet olivat "Design" -se ja tuo.

Osa 2.

Eilen piipahdin uusitussa Kluuvin  kauppakeskuksessa. Eipä sekään ole edukseen muuttunut, tai siis varmasti on edustava ja hieno, mutta ei mukava eikä kotoisa. Lähinnä mua kiinnosti paljon mainostettu kauppahalli. No just joo, halleja on niin monenlaisia mutta ei tämä nyt mikään halli mun mielikuvan mukaan ole. Ja aivan ylimainostettu, tai siis ehkä mä nyt en vaan ymmärrä mistä on kyse. Luomu-, maatila- ja lähituotteita on jo saanut ihan kivasti normikaupasta ja Eat & Joy-kaupasta Lasipalatsilla yms.

Yhdessä suklaapaperissa lukee: Saattaa sisältää suklaata!

 

Onkohan tämä se kuuluisa uuni, joka syö metrisiä halkoja ja jota varten stadiin rakennettiin savupiippu?

Lainaus linkin tekstistä:" Syy on kellarikerrokseen tulevan Eat & Joyn -kauppahallin puulämmitteinen leivinuuni ja kalasavustamo. Savupiippuja ei ole rakennettu alueelle sitten toisen maailmansodan, joka päättyi 66 vuotta sitten."

 

Veen kanssa meillä oli tapana treffata Kluuvissa "punaisella sohvalla". Sitä ei tietenkään enää ole vaan nyt on punaisia traktoreita. Eiköhän siitä tule sanomista kun Vee ja mä kavutaan ens kerralla Valmetille. Tai pitäiskö tyytyä tuohon keinutuoliin;)

 

Kluuvista ulos Aleksille ja vastapäisen talon seinästä tämä kuva.

 

Korkeavuorenkadulta nämä, Paloasema ja seuraavan talon numerokyltti

 

 

Tässä kuvassa on vain kirjekuori. Mutta se on tärkeä, sillä siinä on satsi postimerkkejä ja -kortteja, jotka olen taas vuoden mittaan laittanut talteen ja vein postimerkkilahjoitukseni   Suomen Lähetysseuralle Tähtitorninkadulle.

 

Tähtitornin vuorelta nämä syyskuvat, Saksalaisen kirkon torni ja toisessa kuvassa Observatorio Berliinin poppelin takana.

 

Laivojen mastot kuuluvat merenrantakaupunkiin.

 

Vanha kauppahalli

 

Torikoju

Siinähän niitä oli taas kuvia ja linkeissä taustaa ja tarinaa.

KS