Viikolla Sinisessä Kurjessa käydessäni tuli puheeksi, että voin tarvittaessa olla avuksi. Ja kas, olin perjantaina ja lauantaina pitämässä liikettä auki kun Sarita oli sairaana. Olen siis pitkästä aikaa ollut ikäänkuin töissä.

Kyllä neulojat aina toisensa löytävät! Perjantaina asiakkaana kävi Neulomosta tuttu Siiri. Tänään asiakas totesi: "Olen nähnyt tuon puseron netissä, onko neulojakin sama?" Tunnistus osui oikeaan; minulla oli päälläni vastikään valmistunut uniikki Cottonella pusero.

Kirjoitin "ikäänkuin" töissä siksi, että joutessani neuloin omia töitäni. Tämä asiakas ihastui tekeillä olevaan pashmina-huiviin ja lupasin välittää ohjeen.  novita.fi sivuilta Asusteista se löytyy.

En tee huiviani aivan ohjeen mukaan: teen yhden mallikerran enemmän = 7, ja käytän vain kolme kerää lankaa (150g). Huivista tulee hieman leveämpi ja pituus on riittävä hartiahuiviksi. Silmukoita tähän luodaan  90. Luomisen teen kaksinkertaisella langalla, jolloinka luontikerroksesta tulee sopivasti suurempi ettei reuna ns. vedä. Samoin päättelykerroksessa käytän tuplalankaa. Puikkoina 5.5 bambut.
Tämänkertainen huivi on vaalean sininen. Kuva valkoisesta löytyy 2005 Neuleet sivulta.
Tekeill%e4_02.jpg

Torstain neuletapaamisessa sekä eilen myymälässä tekeillä olevat sukat herättivät myös mielenkiintoa.
Tekeill%e4_03.jpg

Tekeill%e4_05.jpg
Istuu jalkaan kuin valettu. Pituutta voisi olla hieman enemmän, tässä ohjeen 30 cm, jää liikaa polven alle. Kiilakavennuksia voisin myös tehdä muutaman enemmän, terä tuntuu hieman väljältä. Tämä on mainio polvisukkamalli: ei tarvitse miettiä mitään pohje- tai nilkkakavennuksia. Ne syntyvät joustinneuleella.
Ohje löytyy Novita Talvi 2005-lehdestä, malli 41, sivulla 38. Siinä sukat ovat valkoiset eivätkä herätä mitään erityistä neulomisintoa! Tämä turkoosi Nalle Colori on jo huomattavasti mukavamman näköinen. Yksiväriset olisin muuten tehnyt mutta lahjuslangan väriin on tyytyminen (= ettei jää marinoitumaan).

Eikä tuossa vielä kaikki tekeillä olevat ole esitelty. Aloitin elämäni ensimmäisen kirjoneuleen, kahdella värillä näin alauksi ;)
Tekeill%e4_04.jpg

Marjapuuron väriset lahjoituslangat Tipiltä pääsivät tähän kokeiluun. Tarkoitus on saada aikaiseksi tuollaiset mokkasiinit. Ohje on kirjassa Anita Gunnars: Tee itse kauniit neuleet. Alku on sujunut yllättävän hyvin mutta en vanno, että nämä koskaan valmistuvat. Jos langat alkavat mennä poikkiteloin puikoillani niin luovutan.

Torstaina oli Kampin uusien myymälöiden avajaiset, mm. Isonkarhun Kauppa . Nalleni sai niin hyvän hoidon Nallesairaalassa, että halusin toivottaa Onnea ja Menestystä uudelle myymälälle. Neulahuovutin Anne Kautolle pienen nallen, kuinkas muuten. Nalleja ei ole koskaan liikaa, sanoi Anne.

Tekeill%e4_01.jpg
Mukana poseeraa vanha posliinikarhu.


Huomenna (sunnuntai) sitten kaikki joukolla Mikael Argicolan kirkkoon klo 12.00. Sami Mustakallio saarnaa, liturgina Matti T. Amnell, Jorma Falck laulaa, Pentti Ingerö urkurina ja minä olen ehtoollisavustajana:))

KS