Nyt tuli mitta täyteen! Siis en enää viitsi katsella kassia, jossa on keskeneräinen neule: systerin ns. ranskanluomus. Aloitin sen viime vuonna huhtikuussa ja se edistyi aluksi hurjaa vauhtia. Kun se ei kuitenkaan valmistunut ajateltuun päivään mennessä niin innostus lopahti. Nyt en enää edes muista millä systeemillä sitä olen tehnyt.
Kuva viime vuodelta:
gallerypic.php?id=1340

Tässä viimeinen silmäys työhön ja sitten purkuun.
104949.jpg

Tässä lankakerä poikineen odottamassa puikoille pääsyä.
104948.jpg

Garnstudion Big Boucle -lanka oli mahdoton purkaa. Mohairin purkaminen on leikkiä tähän verrattuna. Lopulta luovutin ja vain revin langan pois työstä.
104950.jpg

Villa-akryylin keskellä kulkeva musta lanka katkeili ja/tai villalanka meni kurttuun ja mustaa lankaa oli pitkät matkat ihan itsekseen. Tämä jää neulomatta, taidan käyttää sitä neulahuovutusjuttujen täytteenä(?).
104951.jpg

Uusi suunnitelma langoille on jo. Malli on SK6-7/2006, ohje nro 2: pitsineulehuivi. Siinä on käytetty juuri tällaisia eripaksuisia lankoja ja mallineulehan on tuo paljon käytetty ja helppo "x kertaa 2o yhteen, x kertaa langankierto".

Huivithan ovat nyt niin IN, niin toivottavasti tämä jotenkin edes vähän korvaa menetetyn ranskalaisen villatakin. Aika näyttää.

Kissoistamme ei vielä ole kehkeytynyt neuletarkastajia tms. mutta tänään oli ilmassa pientä kiinnostusta käsitöitä kohtaan.  Koska tässä blogissa on jo kaikenmaailman aiheita niin kissakuvat ja -jutut laitan "Empun ja Iitun blogiin". Ville päivitti sitä niin harvakseltaan, niin minä sitten yritän laittaa sinne jotain kun aihetta ilmaantuu tai saan kuvia napattua.

KS