Tänään kävin niin pitkällä kotoa kuin ihan Espoossa, tarkemmin Tapiolassa. Olin ryhmäkeskustelussa, näitä tuotekehittely tms. juttuja. Tämä oli antoisa reissu, palkkioksi vaivannäöstä sai lahjakortin Stockalle.

Lähdin hyvissä ajoin, jotta ehdin hieman katsella muuttunutta Tapiolan keskustaa. Se on muinoin ollut kotiseutuani. Kyllä on muuttunut, muuttunut on. Se vanha pieni ja kotoinen ympäristö oli paljon selkeämpi ja kauniimpi.

No, olin myös päättänyt käydä tutustumassa paikalliseen lankaliikkeeseen Neuletikkiin. Se löytyi heti kun tiesin sen sijaitsevan keilahallin vieressä. Hallin paikka oli sentään entinen.

Neuletikki_03.jpg

Myymälä on pieni mutta tila on erinomaisesti käytetty hyväksi, katosta lattiaan ovat hyllyt täynnä ihania lankoja. Merkki- ja värivalikoima on laaja ja jos jotain ei hyllyssä ole, sen saa tilaamalla. Myös kirjontalankoja oli kiitettävästi. Kassin sankoja ja puikkoja tietysti.

Neuletikki_01.jpg
Neuletikki_02.jpg

Täällä on kauan kaivattuja nahkapohjia villasukkiin kiinnitettäväksi. Toissa vuonna kyselin niitä monesta kaupasta ja suutarista. Joku oli niistä edes kuullut mutta kukaan ei tiennyt mistä niitä saa. Ne ovat niin kätevät ja minun lapsuudessa kaikilla oli sellaiset. Nyt sitten on tieto mistä niitä saa, hinta on alkaen 7 eurosta ylöspäin, tietysti koosta riippuen.

Apua tarjottiin mutta lankoja sai myös rauhassa katsoa ja hipelöidä. Ah ja voih, mutta pysyin tiukkana = en ostanut mitään. Siis lankoja.

Neuloja sen sijaan ostin. Siinä kävi näin: Olin lukenut, että täällä on sellaisia neuleneuloja, joissa on neulanreiän tilalla siimalenkki. Ei sellaisia näkynyt hyllyssä. Myyjätär totesi yllätyksekseen niiden päässeen loppumaan. No, ei hätiä mitiä. Neulat voitaisiin lähettää minulle ilman extraveloitusta, vain postimaksu lisättäisiin. Maksoin neulat (2 €), annoin osoitetietoni ja kun lompakossa oli postimerkkikin niin senkin annoin. Totean siis että palvelu oli hyvää ja ystävällistä.

Myymälän yhteydessä toimii myös korjausompelimo.


Huomenna saan ommeltua  villapaidan kasaan ja toivottavasti mikään ei viime hetkellä epäonnistu, tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin, etten sanoisi erinomaisesti.

KS