RANNEKKEITA KESÄKÄYTTÖÖN

Edit.: 1.7.05: Näitä on nyt uudessa Kauneimmat Käsityöt lehdessä!

Virkattuja rannekkeita. Idean sain vuoden 2004 OnLinen seinäkalenterista. Siinä oli heinäkuun neulemallin asusteena tällaiset. Oli siinä ohjekin, mutta saksankielentaito ei riittänyt, ruutupiirrosta yritin seurata mutta eri langantiheys pisti muuttamaan mallia.
Lankana erimerkkiset puuvillalangat.
Helmet pujotettu lankaan ennen työn aloittamista.Valkoinen punaisilla helmillä oleva ruutureuna on kudottu ja siihen virkattu käsiosa.CHIC! Vai sanotaanko nykyään COOL?! Eikös vain?

Ja sitten lämpöisempiä malleja.

H:gin rautatieasemalla oli keväällä 2004 joku opiskelupaikkojen esittelypäivät; työvis, kansanopisto ja sen tyylisiä paikkoja. Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen pisteessä näytettiin kuinka näitä tehdään ja innostuin heti. Siitä paikasta Sinooperiin ostamaan helmiä, kirjastoon lainaamaan Taito-lehti ja Menitaan ostamaan Lanett-lankaa. Tekniikka on helppo mutta vaatii kärsivällisyyttä helmien pujottelussa ja niiden kuljettamisessa langassa.

Ensimmäiset tein Taito-lehden mallin ja ohjeen mukaan. Ne onnistuivat ja koska koin työn ja tuloksen arvokkaaksi, annoin ne ystävälleni 50-vuotis lahjaksi.

Muut mallit olen suunnitellut itse. Kuva ruutupaperille ja siitä lasken tarvittavien helmien määrän.
Ristipisto- ym. kuvioitahan voi hyvin soveltaa tähän työhön ja tehdä vaikka minkälaisia. Hieman kuviota rajoittaa se, että kovin montaa helmeä ei voi olla yhdessä kasassa, ne eivät istu kauniisti jos ovat liian tiiviisti. Ensimmäiset oli siis Lanettista mutta muihin olen käyttänyt edullisempaa Novitan Woolia.

Kalahan on vanha kristittyjen symboli, niinpä tein sen "kirkkokäyttö" rannekkeisiin.
Sydämen tein ystävänpäiväksi ja vein Alfredaan myytäväksi, mutta eivät menneet kaupaksi.
Puna-musta vinksvonks-malli syntyi lähinnä värien takia ja ehkä kuvio on hieman perinteinen.
Vielä muutama tavallinen malli. Kirjavan pätkävärjätyn mohairin ostin Tallinnan lankakaupasta. Se on aivan käsittämättömän pehmeätä ja suloisen tuntuista.
Taustalla näkyy Villeltä Bangkokin tuliaisena saamani norsu poikasineen.

KS
28.3.05