Esittelen jälleen auringonkeltaista;)

Systerin lapsenlapselle en osannut joululahjaksi mitään neuloa kun emme sillä tavalla ole tekemisissä, että olisin tiennyt toivomuksia. Kuukausi sitten tavatessamme kysyin toivetta ja se oli villapusero, ylipitkillä hihoilla ja pepun peittävänä sekä suurella kauluksella. Värivaihtoehtoina olivat punainen ja keltainen, joista päättelin keltaisen olleen mieluisampi.

Sypressistä löytyi kauniin keltaista lankaa ja vieläpä edullisesti, "kassillisen keltaista" olenkin jo näyttänyt mutta laitetaan se nyt vielä uudestaan:

 

Valmista ohjetta ei tietenkään löytynyt, niinpä neuloin mallitilkun ja tein laskelmia.

Aloitin vartalo-osan luomalla silmukat apulangan kanssa (kuva yllä), jotta voin sitten jatkaa neuletta alaspäin, ohje: Knitty.com Open, a.k.a provisional, cast .on

Hihasilmukat loin virkkausaloituksella samasta syystä (kuvat alla), ohje Knittyssä samassa linkissä kuin yllä Tubular cast on.

Tarkoituksena oli sovittaa puseroa, jotta osista olisi tullut tilaajan toiveen mukaan tarpeeksi pitkät, mutta sovittaminen sitten jäi tekemättä. Saahan näitä nyt jatkettua vain päättelyn purkamalla.

Näistä aloituksista virkkausaloitus on ehdottomasti parempi. Se toimii näppärästi kunhan ottaa silmukat huolellisesti ketjusilmukasta ja käyttää hyvin purkautuvaa lankaa aloitusketjun virkkaamiseen.

Apulangalla luodut silmukat oli huomattavasti vaikeampi poimia puikolle ja ne olivat liian löysiä: silmukka silmukalta jouduin ne kiristämään.

Lanka: Viking Froyagarn, 520 grammaa

Puikko: Addipyöröt 3.0, hiharesorissa 2.5

Ohje: omat laskelmat

 

Koko neule on neulottu pyörönä, hihat tietysti Magic Loopilla yhtäaikaa. Vartalo-osan ja hihojen kainalosilmukoita en päätellyt vaan jätin 8 silmukkaa/kapppale odottamaan ja aikanaan päättelin ne kolmella puikolla, poimin muutaman lisäsilmukan mukaan ettei syntynyt reikää, Knitty 3-Needle bind-off.

 

Kaula-aukkoakaan varten en päätellyt mitään silmukoita vaan siirryin suoraan kaulukseen. Siinä on ensin 4o4n ribbiä ja silmämääräisen sopivin välein lisäsin silmukoita, jotta sain kauluksesta leveän.

 

Kolme napin reikää ja napit, jotka ovat vain kuvausta varten kiinnitetty, enhän tiedä millaiset napit tähän halutaan.

Toivon, että pusero on sopiva ja mieluisa.

 

EDIT 25.3.09

Milla sai puseronsa tänään. Linja-autoasemalla treffattiin, pusero heti päälle ja viereisen vaatekaupan peilistä käytiin peilailemassa. Pusero on niin sopiva kuin vain voi olla, hihat tarpeeksi pitkät, väri mieluisa ja helmakin sopivan pituinen. Saajan sanoin: tää on Ihana.

KS