Martes

Jonkin aika sitten esittelin keittiön ikkunaan virkatun kapan. Se tarvitsi kaverin, koska kaapin päällä on tavaroita ja ne on verhon takana piilossa. Ihan pikkuisen takkusi tämän verhon virkkaaminen.

Pätkävärjätyllä langallahan ei keittiön verhon kuvio erotu niin päätin tehdä tämän verhon ihan tavallisella ruutu-reikä virkkauksella. Keittiön verhosta oli jäänyt pari kerän loppua, aloitin niillä mutta ostin vielä yhden kerän, joka olikin sitten eri värinen, vyötteen numero ei ollutkaan mikään värinro vaan tuotenro! Arrggh. Löysin sitten toisesta kaupasta samaakin väriä. Noh, toinen noista aikasemmista keristä oli susi: siitä puuttui merserointi tai jotain, se oli kovaa ja hailakan väristä. Virkkasin sitten kahdesta kerästä vuorotellen, jotta ero ei näkyisi. Hyvä niin. Ne sitt loppui ja virkkasin uudella kerällä loput.

Olin mitannut verhon koon mittanauhalla. Kävin välillä mallaamassa verhoa paikalleen. Vähän vielä ja sitt on valmis. Eiku vielä vähän ja sitt. Lopulta se oli valmis ja reunaan virkattu pykäset. Mitä tapahtui kun laitoin verhon vaijeriin ja paikalleen? Pieni! Liian lyhyt ja kapea! Arrggh.

Virkkasin lisää leveyttä. Sitten alareunaan poikittain päin lisää viisi senttiä.  Pykäsiä en enää viitsinyt virkata, alareunaan rapuvirkkausta ja thats it. Nyt oli sopivan kokoinen, mutta reunat liekottavat. Olkoot. Vaan mitäs sitten huomasin kun katsoin verhoa matkan päästä? Verhoon on muodostunut neljä erilaista värikuviota! Just joo. Olkoot.

Sadoissa täkäläisissä ikkunoissa on virkatut verhot mutta ne ovat valkoisia. En tänne kuitenkaan valkoisia arvannut yllätyksenä ruveta tekemään ja muita yksivärisiä ei ollut saatavilla. Tai siis on mutta ne on kalliita. Siksi ostin pätkävärjättyä lankaa, vaan en enää ikinä käytä sellaista mihinkään isompaan työhön. Oli tämä nyt sellainen muistutus taas värjäyksen läikittymisestä ja siksak-kuvioista yms. Otan tarkat mitat ja teen uudet yksiväriset, vaikka valkoisetkin, tänne sitten joskus kun inspis iskee.

* * * *

Tuijan kävyt  herättivät mielenkiintoa kun ne jossain kuvassa vilahtivat. Nyt ne ovat kuivuneet ja halkeilleet:

 

Täältä on lähtenyt kurkia sinnepäin!

KS