Kotini on pieni ja joulukuusesta on nauttimassa vain aattoiltana Ville ja lopun joulua minä itse. Näillä Helsingin keskustan hinnoilla en ole oikeata kuusta raaskinut ostaa. Muutamana jouluna olen virittänyt vanhan tekokuusen. Se onkin ollut kaunis ja hyvin luonnollisen näköinen. Se on toistakymmentä vuotta sitten hankittu ja lienee luonnollisempaa tekoa kuin nykyiset? Se ei tunnu muovilta vaan jotenkin "paperiselta".

No, tänä vuonna ajattelin etten viitsi sitä vaivaa nähdä. Mitä siis tilalle? Yöllä päässä pyöri kaikenlaisia ideoita ja tänään suunnitelma kehittyi ja nyt se on valmis.

Metallilankainen hedelmäkori tai mikä se lieneekään, muinainen käyttökelvoton heräteostos, on suunnitelman perusta. Anttilasta ostin valopallon ja muutaman ripustuskoukun.

Korihäkkyrän jalkaosa ylöspäin, hopeaköynnöstä ympärille, valopallo siitä roikkumaan. Hökötys riippumaan kattolampun koukkuun. Se oli taas taiteilua, että yletyin noin korkealle.

Seuraavaksi laitoin siihen tekohavuköynnöstä. Rautalangalla sain köynnöksen pysymään irti "lampusta". Vielä havuköynnösten väliin yksi rautalanka kultaköynnöksellä päällystettynä ja laite oli valmis koristeltavaksi. Valopallon sähköjohto tulee köynnöksen vieressä alas, lattialla on sähköpiste muutenkin jalkalamppuani varten.

Olen oikein tyytyväinen tähän moderniin joulukoristeeseen. Nimitän sen Joulusaloksi. Mallinsa takia se tuo mieleeni juhannussalon.

J o u l u s a l k o
22972.jpg

22973.jpg

Hitusen tärähtänyt kuva, kun käsien voimat meni tuon rakennelman kanssa kurotellessa.
Systerit tulevat huomenna kahville niin siksi joulukoristelen jo nyt.

Kiitos nallea kehuvista kommenteista.

KS