Kyllä nyt on ylellistä kun on lautalattia! Vaan enpäs ollut osannut ajatella, että siihen tarvitsee eristeen lattian ja maton väliin. Kyllä on ollut kylmä lattia ja huiku käynyt raoista. Sain Arrulta ohutta solumuovia, jolla sain peitettyä oleskelualueen lattian, matto päälle ja jo oli heti paljon lämpimämpää jalan alla. Eihän tuo vielä ihan riitä mutta lisätiivistystä on luvassa. Nälkä kyllä kasvaa syödessä eli nyt kun on lautalattia, haluaisin myös seinät ja katon, takan ja rantasaunan, laiturikin olisi kiva . . . .

Teltan koko on noin 360x240. Sisäteltta, eli se jossa nukutaan, olis normaalisti noin puolet tuosta mutta mä pidän sitä pienempänä, enhän sitä tilaa nukkuessa tarvitse. Aikaisemman kirjoituksen kommentissa Pirjopon kysyi, onko mulla sänky. Ei ole, vaan mulla on paksu ilmapatja, tällainen. Se on oikein hyvä ja mukava. Makuupussi ja tyyny, pyjama ja nyt kylmällä lisäksi villapusero.

Olotilassa on vaateteline, jossa Ikean lokerikko vaatteille ja pyyhkeille yms. Puikot ja koukut roikkuvat siinä omassa lokerikossaan ja pyöröt putkissaan, henkareilla sitten sitä sun tätä. Oravannahkakaupalla hankittu korikko pitää uumenissaan kaikenlaista pikkusälää ja korivaunussa on astiat, kahvi- ja teetarpeet yms. Ikean ns. pyykkikorissa on langat, maksoi 0.50 kirppiksellä. Ikeasta myös tuommoinen roikkuva "tuubisäilytin" - lasten tavaroille se kait on - siinä on sukat ja kämmekkäät yms. sekalaista pikkuvaatetta ja tarviketta. Punaisessa mapissa, lankakorin vieressä, on kopiot mahdollisesti tarvittavista ohjeista, ja on pari kässäkirjaakin mukana. Sekä tietysti luonto-, kasvi- ja lintukirjat. Sekä sääkirja. Ja planisfääri. Ja .. ja ...

Tuo keltainen on siis makuuosan "seinä" eli sen ja pöydän välissä iltaisin istuskelen ja teen käsitöitä. Viime kesänä hankittu kaasulamppu antaa erinomaisen valon. Valoisina iltoina poltan kynttilää tai tuikuja, valaisevat sen minkä tarvitsee ja lämmittävät, ehkä;)

sisa%202.JPG

Korikon sivulla on jo koiranputkikankaasta ns. verho niin ettei nuo kaikki roinat ole silmissä. Kulmassa on sellainen kanaverkko-kolme koria päällekkäin-systeemi, se on hyvä hedelmille, sipuleille ym vihanneksille, kirppikseltä 0.80.

sisa%201.JPG

Korikon päällä on sitt puulevy pöytänä ja sillä vanha ristipistopöytäliina sekä tietysti karkkipurkki. Verhotkin on jo olemassa, koiranputkikangasta. Säilykkeet ja muut ruokatarpeet ovat säilytyslaatikossa, ja tietysti työkaluilla on oma laatikkonsa. Niissä kaikki säilyy talvenkin yli hienosti, ei mene eläimet eikä kosteus tavaroihin. Niin että hyvin näihin vähiin neliöihin mahtuu kaikki tarpeellinen. En myönnä, että jotain tarpeetonta olisi mukaan eksynyt;)

 

Viime vuonna tämä oli tiski+keittopöytänä. Nyt se on keittopöytänä ja paremmalla paikalla. Huomasin, että en useinkaan vaivautunut teltan kulman ympäri keittelemään vaan usein kyykin tuon nyt pöydän alla olevan laudan päällä keittämässä, kuten tässä sienikeittämökuvassa.

Kattilassa höyryää kesän ensimmäiset makaronit ja purkista niiden sekaan laitoin Sianlihakastiketta, nam.

keitto.JPG

 

Uusi tiski- yms. pesupöytä on kirppikseltä silityslauta, 3.00 euroa. Ikeasta tarvikkeita ja huomatkaa tiskirätti! Noh, ei kuvasta selvää saa mutta neulottu se on ja vaihdossa saatu, paljon käytetty ja edelleen toimii hyvin, kiitos. Saareen mennessä kyllä pikkasen naamioin tätä silityslautaa;) johan olis laiturilla pitkään katsottu jos olisin lauta kainalossa saareen tepastellut, heh. Tuolla alla on hyvä säilytyspaikka talvipressulle yms. kesällä tarpeettomalle tavaralle.

tiski.JPG

 

Grillannut olen pari kertaa, ekat makkarat ja pihvit. Tämä pieni pallogrilli on ollut just sopivan kokoinen pieneen tarpeeseeni, ja riittää siinä tila grillata vaikka on muutama vieraskin syömässä. Hyvin on kestänytkin, taitaa olla nyt neljäs kesä sillä ikää.

Kuvassa uusi tuolini, kirppikseltä 4.00 euroa ja teltan seinustalla Ikean iso laatikko, 2.00 samasta Fidasta Lähderannassa kuin muutkin kevään aikana tekemäni löydöt.

grilli.JPG

Kahvia keittäessä jää aina hieman lämmintä vettä yli, sillä voi vaikka pestä sen kahvikupin ensin - edellisen kahvin jäljiltä. Tai kädet tai jos jotain muuta pientä on huljutettavana. Tiskiveden lämmitän tarpeen vaatiessa, pyrin tiskaamaan heti tai kohta syötyä, isoa tiskiä en viitsi kerätä. Keittimenä on Trangian kopio eli halpisversio. Kaasukeittimestä haaveilen, se olisi nopea, kattiloita nokeamaton ja kesän Sinol-pullojen hinnalla taitaisi saada kahden kesän kaasut maksettua. Kaksi liekkisellä saisi esim. perunat ja kastikkeen valmistettua yhtä aikaa. Ehkä ensi kesänä sitten.

Sitten kun merivesi on tarpeeksi lämmin niin siinä saa itsensä pestyä pahimmista helteen hikipisaroista. Yleinen sauna on lämpimänä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Eli kyllä näissä oloissa itsensä ihan puhtaana saa pidettyä. Vaatteita on mukana sen verran että pyykille ei tarvitseheti ruveta, pikkareita saa pesuvadissakin pestyä.

Kauppalaiva käy kolme kertaa viikossa, se riittää mainiosta siihen, että voi ostaa tuoretta ruokaa ja leipää. Säilykkeitä tulee käytettyä näin keväällä ja sitten elo-syyskuussa kun kauppa ei enää käy. Joillakin telttailijoilla on kaasujääkaappikin! Mulla on maakuoppa, joka on aika viileä, varsinkin silloin kun sinne saa kylmäkalleja kaupunkimatkalta.

Ravintolakin saaressa on mutta harvoin siellä käyn. Joskus limulla ja ehkä jonkun leivonnaisen ostan. Enempi tulee käytettyä ravintolassa olevaa kirjastohyllyä. Sinne ihmiset voi viedä tarpeettomat kirjansa ja sieltä sitten lainata luettavaksi.

Se on se laki semmoinen, että ravintolan terassilla pitää olla jonkinmoinen lattia, nurmikko ei kelpaa. Ja aidattukin sen terassin pitää olla. Sellaista tässä nyt rakennetaan, vanha tuhti nurmi pois ja tasainen juomaplaani tekee tuloaan.

1275245079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1275245088_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KS