Viernes

Päivällä kävimme Morairan torilla ja samalla varasimme pöydän illaksi ravintola El Pou´sta (Kaivo). Päivänvalossa oli hyvä ottaa pari kuvaa:

Varasimme tämän pöydän:

Alkuruuat jäivät tietysti kuvaamatta!

Ensin saimme ravintolan oman alkupalan: pieniä pasteijoita, joissa sisällä tomaatti .. . jotain ja oliiveja, pieniä vastapaistettuja sämpylöitä ja persilja-aioli sekä tomaatti . . . jotain. "Tomaattijotain" on jotain mille ei nyt löydy oikeata nimeä.

Tilattuna alkupalana Maija söi katkarapucoctailin, minä ja Rofe syötiin parsaa. Näissä kaikissa oli tosi hyvä kastike: majoneesiin sekoitettuna ketsuppia, konjakkia, tabascoa, pippuria ja puristettua appelsiinia.

Tässä se sitten on minun kaniannokseni Conejo aioli , lisänä riisiä, uuniperunan puolikas ja vihanneshöystöä. Annoksessa oli monenlaisia kanin osia, myös maksa (ja ehkä sydän tai muu sisäelin). Kani oli syötävä sormin, koska palat olivat niin muhkuraisia, että ei niitä voinut veitsellä ja haarukalla käsitellä. Lihaa oli tosi paljon mutta lautaselle jäi yhtä paljon roskaa = luita ym ei syötävää. Maku oli hyvä, ei mitenkään erikoinen siis ei maistunut riistalta tai miltään muulta mihin sitä voisi verrata. Annoksen kuvauksessa oli mainittu valkosipuli mutta se ei maistunut, eli ilmeisen onnistunut maustaminen. Jees, oli kiva ja maukas kokemus.

 

Maija ja Rofe söivät Cordero al Horno = lammasta uunista. Liha oli tosi mureata ja maukasta. Lisukkeet olivat samat kuin minulla. Annos oli niin iso pala koipea, että kumpikaan ei ihan kaikkea lihaa jaksanut syödä. Jälkkäriksi me Rofen kanssa otimme kahvit.

 

Laskun kanssa tuotiin toisille lasillisest Cavaa ja mulle tosi hyvä persikkajuoma.

Ravintolassa oli tosi hyvä palvelu. Pöytään tuotiin hammastikkuja, joidenka tarpeen tarjoilija oli huomannut ihan itse. Minulle tuotiin kosteuspyyhe kaninsyöntini jälkeen. Minä sain alkoholittoman  "laskujuoman", eli tarjoilija huomioi, että en juonut alkoholia. Lähtiessä tarjoilija toivotti minulle hyvää matkaa; päivällä pöytää varatessa oli tullut puheeksi, että matkustan piakkoin.

 

Autolle kävellessämme saimme nauttia monen musikantin soitannasta, niitä oli siellä ja täällä ja ihmisillä Guinness-hatut päässä ja tietysti tummaa juomaa kolpakoissa. Tänään aloitettiin viettämään St Patricks Day´ta. Juhlaa kestää sunnuntaille asti. Kaupungin valoheittimet oli laitettu vihreälle valolle.

KS