Drops Salsasta tehty jakku on valmis ja mennyt jo tilaajalleen, systerille. Kuvaamatta! Luovutin sen eilen olessamme tätimme hautajaisissa niin ei siinä sitten muistunut jakun valokuvaus mieleen.

Noh, ei sitä olis tarvinnut näyttääkään, järkyttävä lopputulos. Ja näettehän te tästä Dropsin mallista millainen siitä olisi pitänyt tulla.
Lanka oli tällaista

474644.jpg

Jakku neulotaan kainaloihin asti ja sen jälkeen virkataan kaarrokkeena.
Neuloin ensin alaosan yhtenä kappaleena enkä päätellyt silmukoita vaan jätin ne odottamaan hihoja. Kun hihatkin oli neulottu, otin silmukat virkkaukseen suoraan neulepuikolta ja hihat mukaan. Tämä onnistui hyvin.


551513.jpg551514.jpg

Jakun kaula-aukko oli ohjeen mukaan tehtynä liian suuri ja niinpä tapasimme sovitusta varten. Lopputulos oli se, että purin työtä jonkin matkaa ja viimeiset reunakavennukset jätettiin pois, muoto oli väärä, ja virkkasin pari kerrosta enemmän kuin ohjeessa.
Sitten systeri keksi haluta jakkuun ja hihoihin mustan reunuksen,
kolmioita. Niitä rimpsuja virkkasin työmatkoilla ja olin jo menettänyt mielenkiintoni koko tähän työhön.

551516.jpg551517.jpg

Ompelin rimpsut reunoihin.
Hihasaumojen ompelussa käytin avuksi hihalautaa ja se olikin ihan kätevää. Nauhalangan päättely on luku sinänsä, ei siitä enempää.

Langat: Drops Salsa 550 g, Mandarin Fiesta 70 g
Puikko: Addi-pyörö 9.0, koukut Addi 7.0 ja Kosmos 4.0
Malli: Drops 95-32 (linkki tekstissä)

Tällainen tapaus tämä sitten oli.  Ei enää liukasta nauhalankaa halon kokoisilla puikoilla ja mallin muuttamista!

Viimeisin tieto jakusta: systeri ei haluakaan tähän näitä mustia kolmioreunoja vaan ottaa ne irti ja laittaa ne mustaan villatakkiinsa ne, jolloinka siitä tulee "upea". Arggh! Just niiden ompelu tohon liukkaaseen neuleeseen oli se ärsyttävin ja hitain työ. Toivottavasti purkaessaan ompelua ei sitten pura koko roskaa, ja ne langan päättelythän ei ole tehty purettaviksi vaan olen ne tosissani yrittänyt jemmata ja silleen, you know.

Nyt siirryn taas neulomaan tuota vihreätä vironvillaa Villapallon Lumimarja-mallilla.Yes.

KS