Yksi kirjoneulemokkasiini on valmis. Ihan hyvä muuten mutta uusiksi menee. Teen nyt kuitenkin muita töitä ja palaan tähän projektiin sitten joskus. Nyt kun tiedän, että tämä on mahdollista toteuttaa niin pahin polte tekemiseen hiipui - mutta ei suinkaan sammunut.

kirjosukka_01.jpg
Tästä tuli aivan liian pitkä. Kantapäättömän sukan sovittaminen oli outoa. Lisäsin muutaman kerroksen koska mittanauhalla mitaten näytti tulevan hieman liian pieni (ohjeessa 37-38 ja tarvitsen 39). Innoissani neuloin lisäkerroksia liikaa, joka selvisi vasta kantapäätä tehdessä. Sillähän pituutta tulikin lisää jo monta senttiä.
Sukka on myös aavistuksen liian kapea. Paljaaseen jalkaan se kyllä hyvin sujahtaa mutta sukkahoususukan päälle tekee jo tiukkaa. Seuraavaan lisään pari silmukkaa tuohon sivuraidan kohdalle.

Kantapään kantapuoli
kirjosukka_02.jpg

Kantapäätä varten silmukat on neulottu erivärisellä langalla, kuten lapasen peukussa.
kantasauma_01.jpg

Kantapään pohjapuoli
kirjosukka_03.jpg

Kun sininen lanka oli purettu, en saanutkaan toiselta puolelta silmukoita poimittua siististi, pitkään ja hartaasti niiden kanssa ähelsin mutta lopputulos on kaikkea muuta kuin hyvä.
Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä niin, että jätän silmukat langalle odottamaan ja luon uudet silmukat jatkoa varten. Jos siitä luomiskerroksesta saisi silmukat paremmin poimittua?

Myös kärjen ja kantapään silmukoiden päättely silmukoimalla vaatii vielä harjoitusta.

Näin sitä vanhakin vielä oppii uutta. Nyt voin katsoa kirjoneuleohjeita ihan uudella silmällä, mahdollisina toteutettaviksi. Valinnan mahdollisuudet laajenivat laakista valtavasti. Tähän asti olen vain ihaillut kauniita neuleita ja ajatellut, etten kuitenkaan osaa ja on liian vaikeata.

KS