... vaikeata! Kamera on armoton. No olkoon, tässä on kuitenkin iltayöstä valmistunut uusi muotihameeni.

27657.jpg

Malli: Moda 1/2006, hamekaava nro 3
Kangas: Tummanvihreä säämiskäjäljitelmä, Eurokangas  13,00 €/metri

Ihmeellinen pakkomielle saada ommella hame iski eilen illalla kuuden kieppeillä. Suihkaisin sporalla Sanomataloon, ostin kankaan ja tarvikkeet ja olin jo seitsemältä takaisin kotona.

Kaavan piirtäminen sujui nopeasti koska tässä on vain yksi hameen osa ilman mitään muotolaskoksia tms. ja vyötärökaitale. Hamekappaleita on kahdeksan, joten leikkaamisessa meni hieman enemmän aikaa. Loppu sujuikin sitten vauhdilla ja juuri ennen puolta yötä hame oli valmis.

Ihan tyytyväinen olen tulokseen vaikka pikkusen huolellisempi olisin voinut olla saumojen kanssa. Hienoista vetämistä on havaittavissa mutta ei se mitään. Seuraava sitten paremmin ja tarkemmin.

Väri on kaunis tummanvihreä. Kotona hetken katselin ja ihmettelin, että tuliko kangas väärästä pakasta: tämähän on ruskeata? Ei, kyllä se oikea vihreä on mutta huoneen halovalo näytti sen ruskeana. Eteisen säästölamppu ja kylppärin tavallinen valo näyttävät sen oikein. Enää en rupea kiistelemään minkä värinen jokin on ennenkuin näen se kunnollisessa valossa!

Ompelukoneeni on vain tuollainen karvalakkimalli PFAFF ja siinä ei ole hienoja säätöjä tällaisia erilaisia kankaita varten. Tämä "säämiskä" on nahkeata ja sen takia ei oikein hyvin kulkenut koneessa, siksi tuli noita vikoja saumoihin. Kone sinänsä on oikein hyvä ja kiltisti toiminutkin, vika on ennemminkin käyttäjässä.

Sama hamemalli näyttäisi mainoksen mukaan olevan seuraavassa Suuressa Käsityölehdessäkin (2/06).
SK-lehdessä 1/06 ei ole mitään kivaa ja toteutettavaa, Moda oli huomattavasti parempi ja mieluisampi.

KS