Lunes

 

Viikonloppuna lueskelin mainoslehtistä ja sieltä sattui silmiin Javeassa olevan lankakaupan mainos. Noh, hetihän se oli tänä aamuna lähdettävä se tarkistamaan. Mainos oli lupaava, katsokaa vaikka, mutta totuus oli toinen. Inspirations Card Gist & Wool Shop.  Kauppa on kahden kadun välisessä läpikäytävässä.

Kauppa oli pieni, tupaten täynnä tavaraa hyllyillä ja lattioilla, siis lankapussit pinossa siellä ja täällä. Puikot ja koukut oli sitä vanhaa harmaa mallia, kuten muuallakin täällä, ei yhtään pyöröpuikkoa missään ole ollut.

Myyjä kertoi, että espanjalaisilta lankavalmistajilta on hidasta ja hankalaa saada toimituksia, englannista tulee helpommin. Jos vaan jotain lankaa haluan niin netistä voin katsoa langan tarkat tiedot, ja hän mielellään tilaa sitä minulle, ja siis tietysti muillekin.

Olihan siellä lankoja mutta kun ei mitään järjestystä ollut niin en saanut kuvaa mitä siellä oikeasti oli. Pengoin pinoja itsekseni kun asiakkaita riitti, ostin sitten kaksi kerää ns. sukkalankaa kun en ole koskaan KING COLE lankaa neulonut. Tässä on 50 % Superwash wool ja 50 % nylon, 100g = n. 448 metriä jolle annetaan puikkosuositus 3.25! Tiheys 28 s/36 krs /10 cm.

 

Tällainen kakkukauppa, eipä ole ennen tullut vastaan kauppaa, jossa on vitriini täynnä koristeltuja muffinseja!

 

Ihana, ihana ranta ja meri. Ulkomerellä oli aikamoinen tuuli koska aallokko näkyi suuren suurina hyllyvinä möykkyinä.

Kiva rantabulevardi täynnä kahviloita, tapaspaikkoja ja ravintoloita. Paljon penkkejä, joilla istahtaa ja riittävän tiheässä roska-astioita.

 

"La Parroquia del Mar, Virgen de la Loreto kirkko sijaitsee Javean satama-alueella, se on moderni rakennus, mutta on saanut alkunsa vanhasta kirkosta, joka rakennettiin "XX"?, ja  tämä vihittiin käyttöön vuonna 1967. Tämä moderni kirkko on ainutlaatuinen, koska sen katto on veneen muotoinen, ovaalin mallinen. Kattoa kannattelevat pylväät kuvastavat 12:sta Apostolia." Tästä oli todella vaikea löytää mitään tietoa, tuon pienen pätkänkin olen kahdesta paikasta kasannut.

Tässä linkissä on yksi kuva ylhäältä päin, siinä näkyy se veneen muoto.

Aita on kivasti kaloilla somistettu. Kalahan on vanha kristittyjen symboli.

 

Sisäpihalla on tällainen rakennus, oliskohan siinä jotain vanhan kirkon osaa. Vanha kirkko oli rakennettu kiitokseksi kun kalastajat olivat selvinneet myrskystä.

Kirkossa on tietysti erilaisia patsaita kuten tapaan kuuluu.

Kellotorni, ja sisäpihan rakennus kadunpuolelta. 

 

X X X X X

Tämä ei sitten mitenkään liity lankakauppoihin eikä Javeaan. Tämä on Barrakuda! Sain sen eilen naapurin mieheltä, joka oli ollut kalastamassa kaverinsa kanssa. Näitä oli tullut yhteensä 16!! Suuren suuri vonkale päätyi Melanien keittiöön. Etsin netistä barracuda reseptejä, mutta ei niitä liiemmälti ollut. Jollain keskustelufoorumilla useampikin totesi, että paras tapa käyttää barracudaa on haudata se puutarhaan! Monesta paikasta tuli esille ruokamyrkytys, jonka näistä voi saada. Tosin sen saa vain kaloista, jotka ovat asuneet koralliriutan sisäpuolella, siis jossain muilla merillä. Mistä lie tämä kalaparvi on tänne tullut, yleensä näiltä vesiltä ei tätä saa pyydykseen, tai ainakin harvoin. Noh, niin paljon negatiivista tietoa sain, että en laittanut kalaa ruuakseni. Sitä paitsi, se oli niin pieni ja näytti siltä, että ei siitä paljon syötävää jäisi niin en viitsinyt nähdä vaivaa sen kanssa. Sorry.

X X X X X

Mun tekis nyt mieli ihan itkeä tai kirota niin maan peevelisti! Sormet kohmeessa olin puolet tästä jutusta kirjoittanut ja just olin tallentamassa sitä niin eikös nettilinja häipynyt bittiavaruuteen vieden tekstini mennessään! Arrggghh. Mä oon oppinut, että aina, aina kannattaa tallentaa vähän väliä ja sitähän mä olin tekemässä. Olis vaan pitänyt tallentaa jo neljänneksen kohdalla. Arrggh.

Noh, nyt se on kirjoitettu ja tallennettu. Mutta näpit on entistä kohmeisemmat. Mulla alkaa olla mitta täys tätä koleutta. Sisällä on vain n. 12, ulkona saattaa olla keskipäivällä lämpöisempää mutta nää tietsikan johdot ei riitä sinne asti.

PS. Olin äsken laittanut lämppärin päälle, mutta . . tanakele . .  eihän se oo ollut sitt päällä ku hetken ku ei mitään lämmintä tunnu . . . siitähän on kaasu loppunut! Siispä hytise vielä ja vaihda pullo. Ei oo mun päivä taas tääkään.

KS