Olipas kiva torstai päivä. Ajokeli näytti hyvältä, ja sitä se olikin, niin päätin lähteä käymään Tampereella kun oli ihan ostosasiaakin. Yksiin liikennevaloihin jouduin pysähtymään Kehä III:lla Vantaalla, sen jälkeen pysähdyin vasta Koskikeskuksen parkkihallissa.

 

Siinä kadulla katsellessani ympärilleni nainen kysyi "Missähän mahtaa olla hotelli Viktoria?" "Öö tuota, luulen, että se on tuollapäin mutta en tiedä kun tässä itsekin etsin omaa kohdettani, en ole täältä!" Siinä sitten naureskeltiin tilanteelle ja kävi ilmi, että hän on Siilinjärveltä. Eipä siinä sitten tietenkään tullut nimiä mieleen ketä kaikkia sieltä tunnenkaan. Seuraava ohikulkija osasi hänet neuvoa oikeaan suuntaan ja minäkin löysin TaitoShopin.

Onneksi en ollut tilannut Helskyn kautta tarvitsemaani, koska sen väristä Sirkka ryijylankaa ei ollut, nyt pystyin katsomaan kaikki kauniit värit ja valitsemaan uuden keltaisen. Ryijyn pohjakankaan ostin ja vielä kivan kirjottavan Huuhkaja pehmoeläimen. Sekä tietysti Sukka sekä Lapanen ohjekuvastot.

Myymälästä voi ostaa tosi-Tamperelaiselle Tampere-kalsarit! Ne oli hauskat. Ja tietysti siellä on paljon kaikkia kauniita tavaroita, joita taas suosittelen kevään juhliin lahjaksi hankkimaan.

Seuraavaksi suuntasin Helmimeri-kauppaan vaikka en helmistä mitään tiedä, mutta kauniita ne on katsella. Yllä olevassa kuvassa on ostokseni sieltä: pienen pieni Helinä-keiju ja semmoinen nauha+lukko-systeemi.

 

Sitten oli vuorossa Lankaidea. Jos olet käynyt siellä viime vuonna niin huomaa, että kauppa on muuttanut ja on nyt Aleksanterinkadulla Koskikeskusta vastapäätä. Kauniita lankoja hyviltä valmistajilta. Ostin kaksi kerää Fabelia sukiksi itselleni.

 

Kaupassa oli toinenkin asiakas. Kuuntelin / kuulin hänen ja myyjän keskustelua "valkoisesta langasta voisi villapuseron neuloa". Myyjä keräsi mahdollisia lankoja ja antoi sokealle asiakkaalle niitä tunnusteltavaksi. Minä ehdotin teeteen Helmi-lankaa ja sitä koeteltuaan hän totesi sen juuri sopivan ohueksi ja 10 kerää päätyi ostoskassiin;)

 

Helmimeressä suositeltiin Kauppahallin "lammaslankakauppaa" nähtäväksi ja Lankaidean myyjä suositteli sitä vastapäätä olevaa kahvilaa. Siispä halliin seuraavaksi. Koskikeskuksen sokkeloissa kulkiessani satuin ostamaan edullisesti 10.00, (hintahaitari 16.70-23.25) Vohvelikirjonta-kirjan Kirja-Kärkkäisen poistomyyntipöydältä.

Joen  Kosken toiselle puolelle oli päästävä ja silta löytyikin Koskikeskuksen takaa hieman kierreltyäni.Yritin mutta en löytänyt K-keskuksen läpi, se oli niin sekava ja remontin kourissa. Koskessa oli aikamoinen virtaus ja pyörteily.

 

 

Katsoin kartasta ja lähelle pääsin mutta vielä piti kysyä missä  Tampereen Kauppahalli on, ja olinkin jo melkein ovella. Hämäsi kun se on kerrostalojen keskellä eikä ole erillinen hallirakennus kuten olen tottunut hallien olevan.

 

Pidin hallin ovea auki vanhemmalle rouvalle, joka vaikutti olevan erittäin yllättynyt teostani. Eikö siellä Tampereella ole tapana avata ovia ihmisille, entä päästää jalankulkijoita kadun yli?

Kun näin hallin niin ihan ääneen pääsi: OooH, miten hieno! Wau, heti ensi silmäyksellä saattoi todeta tulleensa ihan oikeaan Kauppahalliin isolla K:lla.

 

Myymälöitä on useita joka tarpeeseen, pikaruokakojuja, leipää, kalaa, vihanneksia ynnä muuta, ynnä muuta mitä nyt kunnon hallissa tulee olla kaupan. Kalakauppiaalla näin harvinaisuuden: paistettua lohennahkaa ja muita ns. roippeita. Nehän ovat monen herkkua.

Vihdoin tulin Lammasmaailman myymälälle. Ihania, ihania kotimaisia villalankoja ja kaikenlaisia siitä valmistettuja tuotteita. Upeita.

 

Ja taaskaan en voinut olla hiljaa vaan kerroin asiakkaalle ja lapselleen kuinka ennen heinäpellolle mentäessä maitopullo laitettiin kasteltuun villasukkaan, jotta se pysyi kylmänä ja kahvipullo kuivaan sukkaan lämpimänä pitämiseksi. Myynnissä kun on hauskoja pullon kääreitä!

 

Jo kolotti kahvihammasta ja sen kera kahvion pitäjän itse valmistamaa unelmaisen kuohkeata kääretorttua, Kahvila Aniitta.

 

Söpö kampaamokin osui kohdalle.

 

Brander´ilta ostin perunaleivoksen. Se on kuulemma kuuluisa ja sitä tullaan ihan Helsingistä asti hakemaan! Kuinkas sattuikaan;) En ole vielä maistanut mutta on sen pakko olla hyvää kun on niin komeakin.

 

 

Seuraavaksi Hallituskadulle Lankaliike Aili Jokiselle. Sielläkin on vaikka mitä kivoja lankoja, kevään uutuuksia oli monta. Uutinen oli se, että Merssi puuvillalanka loppuu ja tilalle tulee Catania Fine. Sitä olikin jo muutama kerä ja se tuntui oikein hyvältä. Catania on yksi suosikkini puuvillalangoista.

 

 

Tarkoitus oli jo lähteä kotiinpäin mutta matkalla tuli vielä vastaan tutusmisen arvoinen paikka Kehräsaari

 

Lainaan pätkän Kehräsaari-linkissä olevaa tekstiä:

"Kuuluisimman osion tarjolla olevista myymälöistä muodostavat "Pikku Putiikit", jotka ovat suomalaista käsityö-ja muotoilutuotteistoa myyviä putiikkeja.

Voi jösses miten kauniita, kivoja ja idearikkaita tuotteita tuolla on myynnissä. Uskomattomia juttuja osaava käsityöläinen keksii tehdä! Suosittelen käymään! Ja ostamaan!

 EDIT: Kiitos Minnalle kommentista, että Elviira onkin vaatekauppa! Jotenkin vain mielessäni oli se Käsityö Elviira *nolo*.

Koskikeskuksesta jäi vielä katsomatta Merletto ja Elviira (kuulutuksista päätellen tälläkin on myymälä tuolla) ja  Lankamaailma sekä Verkaranta mutta täytyyhän jotain nähtävää seuraavaa visiittä varten olla:)  Löysin autoni suuresta ja oudosta parkkihallista kun muistin jättäneeni auton seinän viereen. Parkkiautomaatilla maksamiseen katsoin vinkkiä edelläni maksavan toimenpiteistä. Ulos hallista, tankkaus läheisellä ABC-asemalla ja seuraava pysähtyminen oli Vantaalla Jumbon parkkihallissa! Ehdin vielä Neuleharppujen tapaamiseen Fazer-kahvilaan.

KS