Taas hieman uusiokäyttöä, tai paremmikin vanhan kunnostusta.
Minulla on iki-ikivanhat korvaläpät, 1950-luvulta. Huonon kuntonsa takia niitä ei ole enää vuosiin voinut käyttää. Monta suunnitelmaa niiden korjaamiseksi on ollut mutta aina se vain on jäänyt tekemättä. Nyt niistä joululahjaksi saamistani langoista löytyi tähän tarkoitukseen sopiva lanka.

Runko on rautalankaa ja peltiä, sangan pituus on säädettävissä. Alimpana on harmaata kangasta ja päällä kulunutta kania. Jätin nämä uuden päällisen alle lämmikkeeksi. Hmm, ja säilyy tuo vanha historia tallessa. Tiedä vaikka olisivat niin vanhat, että tuo harmaa kangas on armeijan harmaata = olisivat isän peruja talvisodasta.
korval%e4p%e4t_01.jpg

Ensin kudoin läppään sopivan lapun. Kavensin muutaman silmukan pois ja jaoin silmukat kadelle puikolle. Sanka puikkojen väliin ja näin sain neulottua sangan päällisen. Toiseen päähän sitten taas lappu. Lappuihin ompelin sauman sisäpuolelle ja näin viritys valmistui.

korval%e4p%e4t_02.jpg

Uusi asusteeni
korval%e4p%e4t_03.jpg

Lanka: Novita Loopy, lenkkimohair, 83% mohair 17% akryyli
Puikot: nro 5
Malli: oma viritys

Lanka oli äärimmäisen vaikea neulottava. Väkisin tuli lenkkejä puikolle ja siinä sitten ihmettelin, onko se silmukka vai lenkki. Hidasta kuin mikä. Onneksi tässä työssä ei neuleen siisteydellä ole väliä.
Ehkä suosituspuikolla nro 10 olisi helpompi neuloa.
Viimeistään suuremman neuleen ompelussa minulla menisi hermot. Lankaa on vaikea ommella, lenkit avautuvat lankaa vetäessä ja se katkeaa helposti. Reunasilmukat on vaikea erottaa pinnasta. Tässä pienessä työssä jo nämä epäkohdat tulivat esiin, niinpä  esim. villapuseron ompeleminen kyllä jäisi tekemättä.

KS