Jueves

Sant Vicent Ferrer  (23.1.1350 - 5.4.1419) on Teuladan suojeluspyhimys. Näin tärkeätä miestä juhlitaan keväisin peräti 10 päivää!

 

Teulassa on kaunis Sant Vicent Ferrer kappeli. Se on aina lukossa kun olen siitä ohi kulkenut, kuulemma se on kaunis sisältä. Yllä oleva kuva on kappelin seinällä.

"S.V:F: Chapel in the Neoclassical style, outstanding are its painted ceilings and high altar with an image of San Vicente Ferrer, to whom the chapel is dedicated."

 

Muutaman kilometrin päässä on Chapel of Font Santa. Siellä lorisee ikuinen lähde. Tarina kertoo, että Vicent oli sisarensa kanssa kävelyllä ja tälle tuli jano. Vicent kosketti kiveä kepillään ja siitä alkoi vuotaa vettä. Ja se tihkuu siitä aina ja ikuisesti, riippumatta vesisateista tai kuivuudesta.

 

Aiemmin näytin kuvia keramiikasta, yksi niistä kuvista on täältä lähdekammion seinästä.

 

Rakennus on kaksiosainen: pieni kappeli ja vesikammio.  Kun keväällä on S.V.F. juhlat niin täältä "lähdekappelilta" viedään Vicentin patsas kaupungissa olevaan kappeliin. Ja juhlat voivat alkaa;)

 

Tämäkin kappeli oli lukossa, ikkunan takaa sain otettua tämän kuvan. Kaunista sisällä oli.

 

Joku on laittanut astian vesinoron alle, onkohan se hyvääkin tai parantavaa, mene ja tiedä.

 

Kappelin edessä on aukio jonka vierustalla on kivinen penkki ja siinä kauniita kuvia.

 

Kappelin vieressä on kiva ulkoilupaikka , laitan siitä kuvat huomenna. Tähän tuli jo näin monta kuvaa katsottavaksenne.

Muutaman tovin taas etsin tietoa tästäkin miehestä, ja löytyyhän sitä, mutta kun kaikki ovat vierailla kielillä. En laita linkkejä, muuta kuin ekalla rivillä olevat Wikipedia-linkin ja juhlaohjelman 2010, mutta jos joku haluaa lisää tietoa niin mielelläni yritän kääntää ja kertoa.

Eläkäähän siivosti loppuvuosi;)

KS