Olin saanut kutsun näyttelyn avajaisiin ja sinnehän sitten suuntasin kulkuni tänään. Matkalla melkein kirjaimellisesti "törmäsin" Marsuun ja kaappasin hänet mukaani.  Marsun blogissa on palljon parempia kuvia kuin nämä mun alla olevat;)

OMINAISUUS, näyttely 4.5. - 31.5.2009

Jonk Galleria, Kiseleffin Talo, Helsinki

Ominaisuus.jpg

 

Ominaisuus_05.jpg

Avajaisvieraille oli tarjolla boolia ja naposteltavaa.

Näytteille asettajina ovat Tuulia Lampinen ja Sari Pikkarainen. Tuulia on varmasti monellekin neulojalle tuttu: Sypressin omistaja. Sari on puvustuksen ja tanssin sekatyöntekijä;)

 

Ominaisuus_01.jpg

 

Tuulia on suunnitellut ja neulonut upeita, uniikkeja neuleita. Aivan mahtavia toteutuksia. Sarin työt ovat tehdyt kravateista. Hienoja ideoita ja ihan oikeita päälläpidettäviä vaatteita.

Ominaisuus_02.jpg

 

Ominaisuus_03.jpg

Kuvassa etualalla maitolangasta neulottu ja virkkauksella viimeistelty pusero;)

 

Ominaisuus_04.jpg

Raidallisessa hameessa on sivussa reikärivi, oikein hyvän näköinen hame. Sen kaverina olevassa puserossa on erilaisia pintaneuleita ja ketjumaiset hihat. Kuvan etukulmassa on haaremihousut yllättävillä yksityiskohdilla. Näitä on kyllä vaikea kuvailla, eikä se ole tarkoituskaan vaan nämä on nähtävä itse. Hus, menkääpäs katsomaan;

 

Ominaisuus_06.jpg

 

* * *

 

Näyttelystä menimmekin sitten Cafe Ursula Aleksiin (5.krs) neuletapaamiseen. Olipas siellä taas  todella  paljon  neulojia, joukossa oli jopa yksi mies, joka todistettavasti neuloi lapasta lapselleen (kiitos kommentin, tarkensin tiedon tähän). Tähän tapaamiseen neulojat tulevat suoraan töistä, tai kuka mistäkin, ja heillä on tapana herkutella kahvilan hyvillä salaateilla tai pihveillä. Alkuillasta pöydät ovat täynnä ruokailuastioita, ja kohta sitten jälkiruoka juomia yms. hyvää.

 

Ominaisuus_08.jpg

KS