Olen muutaman kerran käynyt Vuosaaren pohj.ostarilla Lähioaseman kässäkerhossa. Kaikki haluaisivat Tallinnaan mutta mepä Hannelen kanssa otettiin ja lähdettiin ihan oikeasti, Eckeröllä kuten minulla on tapana ja edullistahan sillä on reissata (10,00).

Hannele ei ollut käynyt näissä "must" lankakaupoissa, joten hänelle oli paljon uutta koettavaa. Minä en ollut ennen käynyt Rimissä ruokaostoksilla, joten jotain uutta minullekin.

Sää oli tuhnuinen mutta ihan ok, ei satanut eikä tuullut. Menomatkalla merellä oli tuulta sen verran, että laiva hidasti hieman vauhtiaan mutta viivästys oli vain vartin verran.

T28.10.10_01.jpg

 

Karnaluksista ostin Cloverin Soft Touch virkkuukoukkuja niin, että nyt minulla on kaikki koot, joilla mahdollisesti virkkaan. Tämä on niiiiin hyvä koukkumalli, että virkkaus sujuu kuin tanssi. Nyt näitä oli hyllyssä runsaasti. Kaikenvaralle ostin Kacha-kerroslaskurin ja Cloverin silmukkamerkkejä, koskaanhan ei tiedä milloin tällaisille tulee tarvetta (lahja, arvonta tms. ylläritapaus).

T28.10.10_04.jpg

Kulta- ja hopearihmaa ryijyprojektiini, uudenmallinen langanpujottaja on tarkoitettu paksummalle langalle ja neulalle kuin se perinteinen pieni pujottaja. Reiänreunat ostin jo kevättä varten, teltan helmasta oli muutama vahvike irronnut. Pienen pieniä kilikelloja kahta laatua, niitähän saatta kohta tarvita ties mihin;)

T28.10.10_05.jpg

Liann Lõngadissa kävimme myös. Sieltä Hannele osti kaksi pussia nappeja, 4.50/pussi ja pussissa on tosi paljon erilaisia nappeja. Myös pari emaloitua erikoishienoa nappia hän osti. Minä en sieltä mitään ostanut mutta siitä viereisestä kirjakaupasta ostin lapaskirjan tuliaistilauksena.

Pronksi Lõngapoodissa olikin tällä kertaa myyjinä Anun mies ja poika! Anu itse oli lepäilemässä Kreikan lämmössä. Minä tietysti ostin taas Any-sukkalankaa. Ehkä näistä tulee lapasia, tai sitten ei. Olenhan neulonut jämiä pois ja lankavarastoni on reilusti alle 10 kiloa niin eiköhän nämä ole sallitut varastonlisäykset vaikka niistä en heti mitään neuloisikaan. Värit valikoituivat sen mukaan että sopivat keskenään, ainakin jonakin yhdistelmänä, sekä sopivat jo olemassa oleviin Any-lankohini.

T28.10.10_02.jpg

Menomatkalla aika hujahti niin nopsaan, että olin unohtanut rahanvaihdonkin mutta onneksi vaihto onnistui vielä kun laiva oli jo maissa. Juu, saahan satamassakin vaihtaa ja kaupungillakin mutta Infossa on niin tuttua ja turvallista vaihtaa valuuttaa. Forex on toinen mitä käytän rahanvaihtoon. Noh, kohtahan sitäkään ei tarvitse tehdä.

Karnaluksissa näkyi nyt hintalappuja siellä täällä hyllyissä. Esim. puikkohyllyssä on hintalappu, jossa on merkitty hinnat per puikkokoko tai puikkolaatu. Siis jokaisessa puikkotelineessä ei ole lappua vaan yhdellä lapulla kerrotaan useamman koon hinta. Hinta on myös euroissa ja ainakin joissain oli hinta verollisena, siis se +20 % oli jo hinnassa.

Mutta jos hintalappuja tms. katsotte niin olkaa tarkkoina mitä niissä oikeasti lukee, en ota vastuuta tästä hintalappu-kirjoittamisesta. Eurot käyvät Karnaluksissa jo ihan koko laskun maksamiseen. Mitkään maksukortit eivät käy eivätkä tällä tietämällä koskaan tule käymäänkään. Korttimaksukulut olisi lisättävä tuotteiden hintoihin.

Karnaluksissa juttelin pariskunnan kanssa, joka olikin löytänyt paikan minun nettisivujen ohjeilla! Ja blogikommentteihin tulee silloin tällöin kiitoksia ohjeista. On todella mukavaa lukea ja kuulla, että Tallinnan lankakauppojen vinkeistä on ollut hyötyä ja iloa niin monelle.

Ilomielin jaan tätä tietoa kaikille käsityöfriikeille. Ohjeet ja kuvat ovat nyt kyllä vähän sekavasti mutta yritän, yritän saada ne parempaan järjestykseen ja jotenkin omaksi kategoriakseen tai jotain. Uusia kuviakin otan kunhan on hyvä sää, tällä reissulla oli vähän kiikunkaakun olisivatko kuvat onnistuneet, ja toisaalta unohdin kuvata silloin kun sen hetki olisi ollut.

Päivän piristys

T28.10.10_03.jpg

Emalinen kaurakoru, ostettu keramiikkatehtaan myymälästä

mikä on siinä ennen kun mennään Pronksin puolelle.

 

Näitä ja Kirjamessujen ostoksia kuvatessani mietin, että miksi näitä ostoksiani oikeastaan esittelen. Useimmat on nähneet lankakerän ja kirjoja. Laitanpa mietintämyssyyn, josko ostoksia en enää tällä tavalla kuvaile, hmm.

KS