Lounaalla
Systeri oli kutsunut meidät sisarukset lounaalle tänään. Oli kiva kun kaikki olimme koolla, sitä tapahtuu vain muutaman kerran vuodessa. Läsnä oli myös Maijan mies ja Pikon tytär. Lounas oli hyvä niinkuin Pikolla aina.
Maija oli tehnyt yllätys jälkiruuan ja siihen liittyi arvoitus, jonka ratkaisuun sai vihjeen kakun päällä olevasta vuosiluvusta.Pikon tytär kysyi, liittyykö se mummoon? Kyllä. Siitä minä sitten heti arvasin oikean vastauksen: kakun täytteenä oli äitini vuonna 1985 tekemää omenahilloa! Se oli viimeinen omenasato, mistä äiti oli hilloa tekemässä. Hyvin oli säilynyt ja maukasta oli. Nyt hillot on loppu.


Takana Seppo ja Piko, edessä mä ja Maija
Huomatkaa, että minulla on bambupuikoilla sukankudin kädessä!


Uskomaton mutta tosi tapaus:
Olin jo lähdössä kotoa kun päätinkin ottaa pussista muutaman purkkapalan mukaani. Yleensä laitan pastillit tai purkat pieneen mini-grip-pussiin mutta nyt tajuntaan tuli ajatus laittaakin ne pieneen pillerirasiaan, joka on vain lojunut hyllyllä koristeena enkä ole sitä käyttänyt. En edes muista mistä se on minulle tullut, olisiko äidin peruja? Pari purkkaa rasiaan ja menoksi.

Viime tipassa jäinkin jo edellisellä pysäkillä pois ja kas kummaa, samasta bussista tuli ulos purjehdustuttavani Eila. Vuosi sitten taisimme viimeksi törmätä kaupungilla. No, siinä vaihdettiin kuulumiset ja Eila totesi, että hänellä on tänään syntymäpäivä, 60-v.!
Siinä paikassa minulle selkeästi selvisi, miksi olin ottanut pillerirasian mukaan. Se oli tarkoitettu Eilalle lahjaksi. Nimittäin jo muinoin ennen hänen 50-vuotissynttäriään oli puhetta, että hän haluaisi kauniin pillerirasian lahjaksi. Silloin aikanaan se jäi hankkimatta ja antamatta, ja tapaamisetkin jäivät. Vuosien mittaan asia on kuitenkin mielessäni käynyt ja rasia hyllyllä on muistuttanut Eilasta.

Kaivoin siis rasian laukustani, laitoin sen Eilan käteen ja toivotin Onnea. Voi sitä hämmästyksen ja ihmetyksen ilmettä hänen kasvoillaan. Kerroin, kuinka rasia oli juuri tänään tullut matkaani ja kyllä siinä kyyneltipat tuli molempien silmiin. Kun Eila vielä mainitsi, että hänen oli tarkoitus tulla vasta seuraavalla bussilla, kohtaamisemme oli täydellisesti järjestetty.! Näin meitä johdatetaan yllättävissä asioissa. Joskus sen huomaa näinkin selvästi, useimmiten se jää huomaamatta.

Lankoja
Piko asuu vain muutaman sadan metrin päässä Larun tehtaanmyymälästä. Kun viime viikolla kävin siellä ihan varta vasten hankkimassa lankaa, niin olin katsellut hieman muitakin keriä "sillä silmällä". Kun nyt olin näin lähellä niin sinnehän piti tietysti mennä.
OK, myönnän, että muutama lehti oli mukana ja netistä varmuuden vuoksi tarkistettu parin neuleen langanmenekki!Tahiti: oranssi nr 282/  1.15€/kerä.  TOPPI ensi kesäksi, nettiohje Novita/Naisten neuleet
Tennessee: keltaoranssi nr 267/ 2.50€/kerä. LYHYTHIHAINEN PUSERO, nettiohje Novita/Naisten neuleet
Butterfly: maitokahvi nr 633/  1.50€/kerä. PITSIPALMIKKONEULE,  Novita kesä 2005, malli nr 11
Butterfly: vaalea lila nr 708/ 1.50€/kerä.  PIKKUPUSERO vyötteen ohjeella

Koko talvena ei varmasti tarvitse mennä lankaostoksille, kun on noita entisiäkin lankoja.

KS