EDIT 2: Kannattaa käydä katsomassa Hienoja Kuvia Karnaluksista. Wau!

EDIT: lisätty Vävars-kangaskaupan tietoja

Kiva reissu on taas tehtynä. Matka oli mukava ja päivä oikein antoisa, seura hyvää ja sääkin suosi. KIITOS kaikille mukana olleille.

Matka alkoi yllätyslahjojen antamisella. Porukalla onnittelimme Auraa pappis-vihkimyksen johdosta. Arja oli hankkinut lahjatavarat seikkailemalla maailman kaupoissa ja Pirkko toi kirjan (nimi unohtui).

Tallinna_05.jpg

 

Minä annoin nuo edellisessä kirjoituksessa olleet varakassit, joilla olikin käyttöä kotimatkalla. Katju oli tehnyt meille silmukkamerkkejä.

Tallinna_26.jpg

 

Arja yllätti neulepinsseillä, sieltä jostain rapakon takaa nämäkin olivat tilaukseen hypähtäneet;) Pussista sokkona jokainen otti yhden itselleen ja kummasti tekstit sopivat saajansa imagoon. Minähän olen kova juomaan kahvia . . .

Tallinna_27.jpg

 

Satamasta maksitaksilla Eppin "Kosmos"-lankakauppaan, ovella oli ruuhkaa.

Tallinna_08.jpg

Mitähän ostais?

Tallinna_10.jpg

 

Ja hanhenmarssia takaisin taksille, joka vei meidät Karnaluksiin.

Tallinna_12.jpg

 

Karnaluksissa oli vallan hirmusti porukkaa, taisi olla parikin bussillista käsityöporukkaa. Tarvikehyllyssä oli ammottavia aukkoja mutta langat eivät olleet lopussa;) Pieni jalkojen lepuuttelu ja neulontatauko Karnaluksin rappusilla.

Tallinna_13.jpg

 

Pronksi Löngapoodissa oli Evillan lankapäivä ja Any-sukkalankaa on nyt kaikki värikartan värit saatavilla. Paikalla oli myös Anna "Kuduja", jonka blogissa kannattaa käydä vilkaisemassa kuvia tältä päivältä!

Tallinna_16.jpg

 

Sopiiks tää mulle?

Tallinna_19.jpg

 

Vaikka Anun poika rahasti reippaasti niin kassalle syntyi jonoa, kaikki ostivat jotain.

Tallinna_17.jpg

 

Porukka jakaantui sinne ja tänne. Lila, Hanne ja minä menimme Puu ja Puduka poodiin ja tietysti suklaakakkukahveille, nami nam.

Tallinna_21.jpg

Tallinna_23.jpg

Kotimatka meni nopsaan, katsoimme ja ihastelimme kaikkien ostokset. Sain jotain tilattuja tavaroita mutta en kaikkia, onpahan hyvä syy mennä uudestaan kunhan Sadamarketin lankapuoti saa Evillalta lankaa muutaman viikon kuluttua.

Paras löytö oli tällä reissulla kangaskauppa: sataman kupeessa on Norde Centrum ja siellä Vävars-niminen kauppa (on muuttanut tänne WW Passaazista). Kaupassa oli vähän lankojakin, paljon helmipusseja yms. Hannen kanssa olimme aivan pyörällä päästämme runsaan pellakangas valikoiman äärellä. Palalaatikosta kumpikin löysimme mieluisat ja edulliset palat. Minä ostin ihanan vihreän hamepellavan ja turkoosia tunika-toppi-mikälie siitä tuleekaan sekä pakasta leppäkerttukuvioista, josta tulee kesäkässäpussi ja vaikkapa käsipyyhkeitä Huvilalle tms.

Tallinna_25.jpg

 

Vävars-kangaskaupasta on kyselty. Baltic Guide lehdessä on mainos, joka kertoo mm.

Vävars kauppa nyt Norde Centrumissa. Lootis 7, D-terminaalin vieressä.

Tekstiilivärit. Pellavaa. Pellavakankaita. Verhot, pöytäliinat, käsipyyhkeet, vuodevaatteet, tyynyliinat, kylpytakit, ja paljon muuta . . . Bujhouterie! Kauniita koruja!

KS