832614.jpg

Kerrassaan ihastuttava nuken pyjama.

Ompelija kierrättää mahdollisimman paljon ja nyt oli vuorossa hänen pyjamansa.
Siitä oli jo pala uusiokäytetty  ensiapuriepuna palovammaan, johonka ensin laitettiin saatavilla olevaa tavallista yleiskosteusrasvaa ja riepu teipattiin päälle maalarinteipillä. Erinomaisen kekseliästä. Kyseinen keittokatoksen kuumalle levylle pyllähtänyt pylly parani kuulemman hyvin.

Ompelija käytti todella innovatiivisesti hyväkseen valmiita saumoja ynnä muita sellaisia. Kuvasta näette kuinka hihassa on alkuperäinen hihansuuntere saatu käytettyä ja samalla säästetty käänteen ompelussa sekä lankaa että aikaa.

Myös etumuksessa on kaikki alkuperäisestä paidasta. Napit ja näpinlävet; kätevästi ompelija välttyi napinreikien teolta ja nappien ompelulta. Huomatkaa, että taas säästyi kaksi pientä nappia.

832611.jpg

Suloinen yksityiskohta on kauluksessa takana.Se saatiin aikaiseksi etumuksen nappilistalla, joka leikattiin tarpeeksi pitkäksi kaulusta varten. Erinomaisen ihastuttavaa kekseliäisyyttä.

832613.jpg

Mainittakoon vielä, että myös housujen lahkeet leikattiin niin, että alakäännettä ei tarvinnut ommella.Vyötärön kuminauhan ompelija oli huomannut ottaa talteen joskus jostain.

Suuren Käsityölehden Nukenvaatekaava-arkki 10/98 on säästynyt tallessa vanhojen ohjeiden hävitykseltä ja muutaman muuton johdosta suoritetuilta tavaroiden karsimisoperaatioilta.


Sellainen aikaansaannos tänään. Tekstissä olen käyttänyt erään neulelehden ärsyttäviä kehusanoja. Siinä neuleet yleensä ovat "ihastuttavia, hurmaavia, kekseliäitä, kiinnostavia, innostavia" yms. Arrgghh.

KS