Milla täyttää kohta yhdeksän vuotta ja saa tältä tädiltä lahjaksi ponchon ja rannekkeet:Ohje: Ihana Aamu/ Novita
Lanka: Hippy, väri nro 853 harlekiini, 180 g
Puikot ja koukku: 6

Rannekkeet: 28 silmukka
Puikot :6

Saadakseni ponchosta hieman pienemmän kuin ohjeen aikuisten yhdenkoon asuste, tein seuraavat muutokset:
  • kaulus kutosen sukkapuikoilla
  • verkko-osaan virkkasin ketjuun vain 6 silmukkaa
  • hapsulangan kiersin postikortin pitkän sivun ympärille, jolloinka valmiin hapsun  pituudeksi tuli noin 13 cm
Vaikuttaa siltä, että koko olisi sopiva pikkutytölle. Jos joku päättää kokeilla näitä muutoksia, tehköön sen omalla vastuullaan!  Käsialat kun ovat niin erilaisia, varsinkin virkkauksessa, että tässä työssä koko saattaa vaihdella huomattavasti.

Kaulukseen värit sattuivat tulemaan puikoille aika mukavasti, voisi sanoa vaikka revontuli- tai sateenkaarikuvioksi. Ja se rullautuu kivasti.


Ihmettelyjä:

Olin ostanut tämän kerän tasan vuosi sitten kun se oli uutuus. Se jäi kuitenkin odottamaan parempaa aikaa, joka koitti nyt kun sopiva työ löytyi.

Tarvitsin tähän toisenkin kerän. Tätä väriä ei löytynyt lähikaupoista, joten menin Lauttasaaren tehtaanmyymälään. Siellä sitä oli alennushyllyssä (3.50€), aivan toisaalla kuin tämän syksyn uudet Hippy-langat. Ilmeisesti tämä on poistoväri, koska sitä ei ole uusimman lehden lankakartassa merkittynä.
(Samassa ale-hyllyssä oli myös Nallestä tämä sama väri (3.90€).)

1.:
Miksi tehtiin  u u s i   pätkäväri (nro 880), jossa väritys on kuitenkin aika lähellä tätä vanhaa? Ihmettelen tätä siksi, että tämä vanhakaan ei näytä menneen kaupaksi: sain uuden keräni samaa värjäyserää kuin se vuosi sitten ostamani kerä! Tai sitten värjäyspata on ollut erityisen suuri. Normaalistihan käy niin, että jos myöhemmin tarvitsee lisää lankaa, ei missään tapauksessa löydy enää samaa värjäyserää.

2.:
Toinen ihmetyksen aihe on nyt markkinoille yllättäen tullut 7 Veljeksen Neli Raita-lanka. Se vain yks kaks ilmestyi kauppojen hyllyille tarkkasilmäisten löydettäväksi. Mitään infoa Novitan taholta ei ko. langasta näkynyt ennenkuin asiaa ihmeteltiin Neulomossa. Lanka oli bongattu kaupanhyllystä jo perjantaina 16.9., jonka jälkeen Neulomolaiset kilvan kävivät tarkastamassa kauppojensa hyllyt, toinen löysi langan toinen ei. Olisiko niin, että koska sana oli levinnyt suusta suuhun, siis näppiksien kautta ruudulta ruudulle, Novita laittoi asiasta tiedotteen sivulleen 20.9. Milloin lie muutoin olisi ollut aika julkituoda uusi lanka?

Kuinka moni on jo ehtinyt ostaa ja tehdä uusista pätkävärilangoista neuleita ja toteaa nyt, että tämä Neli Raita olisikin ollut mieluisampi vaihtoehto. Onhan siinä samat värit kuin muissakin uutuuksissa. Itse ainakin kiehuisin raivosta jos minulle  olisi käynyt näin. Tällainen tavallinen raitalanka on minusta huomattavasti parempi ja rauhallisempi vaihtoehto kuin levotonta kuviota tuottava pätkävärjätty lanka.

KS