1227044.jpg

Pieni ystäväni Tara sai joululahjaksi Barbie-nuket, tytön ja pojan. Olen neulonut niille vaatteita. Ihan kivaa puuhaa mutta tänään ei hermo enää kestänyt viimeisten saumojen ompelua ja tunnustan: hurautin ne ompelukoneella. Hyvinhän se onnistui, taidankin vastaisuudessa käyttää konetta näiden vaatteiden saumoihin.
Vaatteet ovat ihan onnistuneita ja söpöjä, kuvat eivät anna hyvää kuvaa niista, mutta nyt on muuta ajateltavaa kuin nukenvaatekuvien laatu.

1227049.jpg

Lankoina on sekalaisia puuvillalankojen loppuja, ohuita sukkalankoja ja on jopa silkkivillaa; oranssi villatakki Sivillasta.
Ohjeet ovat täältä: Sticka till Barbie. Siellä on ohjeita myös englanniksi, jos ruotsiksi neulominen pelottaa.  Ja melkein joka päivä sinne ilmestyy uusi ohje. Sadoista ohjeista on vaikea valita mutta lopulta muutama ohje riittää oikean silmukkamäärän saamiseksi ja loput menee säveltäen ja muokaten.
Ohjeissa on esim. pojan housut tehty tasona mutta neuloin molemmissa housuissa lahkeet pyörönä ja jatkoin niistä suoraan housuosaan. Näin sain housut tehtyä saumatta, samoin tytön leninki ja toinen hamonen on tehty pyörönä.

Harvoin on näin pientä pingotuksessa, oli ihan pakko vähän oikoa, että sain hihasilmukat poimittua ja saumat ommeltua. Tämä neuletakki meni aivan rullalle.

1227100.jpg

Party time
(pojan paita ja skraga ovat kuvausrekvisiittaa)
1227052.jpg1227051.jpg

Jeans Wear
Pojan housuissa "tikkisauma" sivuissa sekä etu- ja takataskureunat.

1227054.jpg1227055.jpg

Tea time & shopping
1227057.jpg1227058.jpg
1227060.jpg1227061.jpg

Muutama neule on vielä mielessä mutta sitten voisin tehdä jotain kankaastakin. Minulla on tuollainen iki-ikivanha Barbie vaatteiden Stil-kaava, ja minikokoisia nappejakin on vielä tallella.

Malleina toimivat omat vanhat nukkeni: Allan ja Tressy, joka aikoinaan oli halvempi kuin Barbie mutta olikin kivampi kun sillä on systeemi, jolla tukan saa pitkäksi tai lyhyeksi. "Avaimella" kierretään tukka sisään ja ulos.

Jospa nyt välillä neuloisin taas sitä punaista joululiinaa . . . .

KS