Meillä on iso säkkituoli, jota Puudeliksi kutsutaan. Eniten sitä on kaiketi kissat käyttäneet, ja Ville alkuaikoina mutta vähänpä siinä on tullut röhnöteltyä. Tässä linkissä Iitu nauttii tuolin "leipomisesta".

Säkki on pyörinyt lattialla jo 5 vuotta niin ajattelin olevan korkea aika pestä sen päälllinen. Juu, ostettaessa sanottiin, että sen voi pestä vaikka tässä mallissa ei olekaan vetoketjua päällisessä. Äkkiäkös tosta sauman avaa ja ompelee sitt takas. Heh heh! Helpommin sanottu kuin tehty. Se fleecekangas oli ommeltu saumurilla ja tietysti siihen täytepussiin kiinni sekä vielä varmuudeksi yksi sauma siimalangalla kaikkien kankaiden läpi, siis saumojen sauma. Sain mä sen sitt noin tunnin työllä tarpeeksi auki, että täytepussi tuli ulos.

 

Pussi verannalle tuulettumaan ja fleece pesuun. No just joo, olihan se sitt niin iso kangas ettei se mahtunutkaan pesukoneeseen vaikka meillä on tosi iso kone!

 

 

Kun lattiat oli pesty niin siirsin täytepussin takas sisälle. Siinä näytti olevan pieni reikä, ilmeisesti oli johonkin tarttunut kiinni vaikka yritin varoa. Lähestyin pussia  "jesseteippirullan" kanssa paikatakseni reiän. Siitäkös se pussi innostui ja ajatteli: "nyt toi tulee ja sulkee suun lopullisesti, mutta mäpäs näytän sille miten pikkupalleroita sylkästään!"

Mä en siis ehtinyt kirjoittaa tänne, kuten olin ajatellut, siinä vaiheessa kun olisin yrittänyt survoa täytepussia takaisin fleecen sisälle ja ommella sen kiinni, että "sitt ku kuulette kirousta Stadista Utsjoelle niin tiedätte mitä on tapahtunut". Se tapahtui jo! 

Mä olin sulkenut pussin suun narulla, ja varmistanut sen monella solmulla mutta  naru  vaan  l u i s u i   pois   ja ziljoona pikkupalleroa iloisena vieriskeli lattialle. Jos joltain on elohopeakuumemittari hajonut ja on metsästänyt sitä elohopeaa niin nämä on samanlaisia liukasliikkeisiä ja vaikeasti pyydystettäviä!

Noh, aikani "lunta luotuani" sain pussin taas kiinni ja nyt suljin sen sillä jesseteipillä. Varmasti on ja pysyy kiinni! Tai mistäs sitä tietää jos teippi ja tuo kummallinen sininen kangas eivät tykkää toisistaan, alkavat hylkiä ja . . . ja  . . . .

Fleecekankaan peseminen saa nyt toistaiseksi jäädä hamaan tulevaisuuteen, jos sittenkään, ja palleropussi majailkoon terassilla jonkin aikaa.

Arvatkaas näenkö punaista vai vihreätä jos/kun noita palleroita alkaa ilmestyä jostain nurkasta;)

Olihan tuo episodi vähän vaihtelua tähän talossa asumisen kurjuuteen. Mä en ole vielä ehtinyt tehdä mitään 'omaa kivaa' kun mulla on asunnon suursiivous meneillään, näin ensi töikseni. Yläkerran kaksi makuuhuonetta on siivottu ja pesty kaappien ovia myöten sekä kylpyhuone pesty seiniä myöten. Alakerta on imuroitu (huonekalutkin), pölyt pyyhitty ja lattiat sekä ovet pesty. Keittiössä on vielä aikas iso urakka. Ja veski jäi tänään putsaamatta kun tuli vesiongelma = lattioita pestessä mä otin ämpäriin vettä bidee-hanasta, ku eihän ämpäriin lavuaarin hanasta saa otettua. Se bidee-hana meni mäsäks yks-kaks. Vesi tulee nyt vaan siitä, ei siis mene pois päältä. Ku avaan hanan niin vesi ei tuukaan hanasta vaan siidä suihkuosasta. Saamari, on tässä nyt yhdelle päivälle sattumuksia kerrakseen.

Kyllä mä saarestakin jotain kirjoitan teille heti ku kerkiin.

KS