Jueves

Viime sunnuntaina lähdin Jalon typeriltä makkarajuhlilta ajelemaan kohti Berniaa. Tie oli taas kapea ja mutkainen. Maisemat henkeäsalpaavat, monen monta hienoa maisemakuvaa olisi voinut ottaa mutta kun ei näillä teillä voi pysähtyä keskenkaiken, ei kertakaikkiaan ole tilaa. Jonkun sivutien kohdalle voisi pysähtyä mutta ne tulevat niin arvaamatta, että ei siinä ehdi jarruttaa ja pysähtyä, varsinkaan jos joku roikkuu takana. Kaksi kertaa onnistuin päästämään roikkujan ohitseni, mutta muut joutuivat kiltisti seuraamaan kun ohitustilaa ei ole ja mutka mutkan perään. Noh, eihän tällä kameralla olisi niitä maisemia saanut kuitenkaan hienosti kuvattua. Muutamia otoksia tässä nyt kuitenkin laitan näytille.

Mantelit kukkivat sekä valkoisia että vaaleanpunaisia kukkia.

 

Tämän auton matkustajat, vanhempi pariskunta, olivatkin lapiohommissa. Kaivoivat ilmeisesti omaan puutarhaan vietäväksi komean rosmariini mättään. Niitä oli ihan sinisenään tällä kohdalla.

Bernia näkyy jo. 

 

Tie jatkuu mutkaisena, se on tuo vaalea kiemura joka just näkyy aluskasvillisuuden seassa.

 

Tie päättyi muutaman ravintolan pihoille. Tästä on hyvä lähteä patikoimaan suositulle BERNIA vuorelle. Keväällä 2004 olen itsekin siellä kolleegani Tarjan ja Rofen kanssa päivän kävellyt. Oli se aikamoinen seikkailu. Me reippaat sihteerit jäätiin kyllä ihan kakkosiksi vetreän ikämiehen mennessä vuoripolkuja kuin kauris konsanaan;)

 

Pääsihän sieltä poiskin vaikka tie päättyi, takaisinpäin vähän ja siinä sitten oli risteys mistä pääsi jatkamaan matkaa. Kyltti vain oli sen verran pieni ja huomaamaton, että ohiajaessa en siihen reagoinut. Jonkun matkaa ajettuani tuli vastaan pieni kylä Pinos.  Täälläkin kyllä jossain olisi ollut se "historiallinen keskusta" mutta en lähtenyt etsimään. Eihän talojakaan näkynyt kuin parikymmentä;)

 

Täällä näin ensimmäisen tällaisen tienvarsi pyhätön. Sen sisällä on kaunis Madonna tai kukalienee.

 

 Ja taas vähän matkaa mutkia eteenpäin ja upeiden maisemien kohdalla oli nyt pysähdyslevennyskin. Yksi auto siinä jo olikin. Sen matkustajat kokeilivat kiipeilyä köyden kanssa kallionkielekkeellä vaikka siinä oli selkeä kyltti, joka varoitti rapautuvasta kalliosta. 

Täältä näki maailman ääriin! Merelle pitkän matkaa, Calpen kaupungin ja Penon de Ifach´in. Kuvassa näkyy myös moottoritie AP-7 - Autopista del Mediterraneo - yli 900 kilometriä!  Tässä olin niiiiin jyrkkä pudotus alaspäin, että oli ihan pakko ottaa tukea tienreunuskivestä kun pelotti ja huippas!

 

Tien toisella puolella oleva kallio kaartui sisäänpäin ja siinä oli paljon onkaloita. Ilmeisesti joku asumuskin täällä on ollut uuninrauniosta päätellen. Granadan Sacromontessa on paljon luola-asuntoja. Ne ovat nyt suosittuja ja niitä kunnostetaan esim. loma-asunnoiksi.

KS