Tänään oli taas LankamaailmaNordiassa neuletapaaminen ja neulojia oli hurjan paljon. Pitkästä aikaa oli kiva nähdä myös Snani, Vilijaana ja Hepsi. Paikalla oli kuvaaja Hesarin Nyt-liitteestä. Joskus tulee lehteen neulojista ryhmäkuva, lehdessä on jokin tällainen sarja ryhmäkuvista menossa.

Ostin lankaa! Mielestäni en ole aikoihin ostanut lankaa ihan itselle omaan neuleeseen, vai onko neulojan muisti lyhyt?

Schoppel Wolle´n My silk, jossa on 34 % silkkiä 33 % puuvillaa ja 33 % polyacrylia. Tästä neulon puseron, malli on mielessä mutta aloitan mallitilkulla ja katson kuinka ohjeen kanssa käy, vai sävellänkö. Väri on kaunis, lämmin oranssi (yllätys?)

Ilulanka_04.jpg

 

Jossain vaiheessa sitten selvisi tämän salaperäisen lankapaketin lähettäjä. Sehän tuli suoraan Ilulta mutta toimeksiantajana oli Susi. Vielä kerran Kiitos!

Ilulanka_01.jpg

Halusin tehdä tästä langasta jotain kaunista ja suomalaista. Olen Outi-M:ltä saanut kirjan Kirjokintaista kauneimmat ja muita neuletöitä, Mary Olki. Sieltä löysin sopivan mallin, kaulaliina,  ja se on nyt puikoilla.

Mutta ensin lanka piti keriä kauniille kerille

Ilulanka_02.jpg

 

ja hieman mitata lankaa, jotta sain osviittaa mihin se riittää ja millä puikoilla neuloa. WPI Wraps per inch.

Ilulanka_03.jpg

 

Yritin neuloa pyöröpuikolla mutta koska tämä tehdään tasona ja kirjoa neulotaan myös nurjalla puolella niin totesin tarvitsevani suorat puikot. Langanjuoksuja oli vaikea hallita neuleen ollessa pyörön siimalla. Sukkapuikot ovat liian lyhyet ja melkein kaikki pitkät puikkoni olen antanut tarpeettomina pois.

Ostin kirppikseltä tarvitsemani 2.5 pitkät puikot. Mutta äsh, ne olivat aivan liian pitkät ja kolisivat tuolin käsinojiin. Noh, mitä tekee näppärä neuloja? Työkalupakistani löytyi hyvät leikkurit ja niillä Naps! ylimääräinen pituus pois puikoista. Ilulanka_06.jpg

Marsulta olin kuullut, että puikonpää lähtee helposti pois ja niinhän ne lähtikin ja sain ne laitettua lyhennettyjen puikkojen päihin. Nyt minulla on juuri sopivan mittaiset puikot tähän vaativaan työhön.

Ilulanka_05.jpg

Otin tämän työn neuletapaamiseen mukaan kun ajattelin, että sieltä saisin vinkkiä kuinka kirjoneuletta neulotaan nurjalla puolella kätevimmin. Kyllähän se sujui omallakin konstilla mutta niinhän tähänkin löytyi nyt kikka.

Katja näytti kuinka hän neuloo sillä oudolla tavalla, jossa lankaa heitellään ja vispataan ja vaikka mitä. Vaan sillä tavallahan tämä nurjalla neulominen onkin kätevää. Lanka pidetään työn etupuolella koko ajan ja siitä vaan koukkastaan lanka silmukaksi. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse sitä "heittoa" tässä tehdä. Kyllä tämä tästä alkaa sujumaan. No niin, eihän tuosta selityksestä mitään selvää saa mutta tulihan selitettyä.

 

Ai niin, kun olin ne pitkät puikot ostanut kirppikseltä, niin muutaman päivän kuluttua löysinkin kotoa samanlaiset puikot. Ne olivat jääneet sinne kuuluisaan "jemma paikkaan", joskus kun ompelin puikkopusseja niin nämä ovat olleet siinä "mittamalleina".

KS