Martes

Jälleen kerran menin Jalon´ iin katsomaan josko mantelipuut kukkisivat. Ei, ei vieläkään. Tourist Infossa oli ystävällisiä palvelijoita ja sain läjän hyviä esitteitä kävelyreiteistä ja tapahtumista. Osa niistä on jo tulosta siitä että Jalon, Benissa ja Teulada Moraira yhdistävät turistitietouttaan ja helpommin saatavaksi. Lehdistä olen lukenut tällaisesta projektista ja hyvältä vaikuttaa.

Matkalla Jaloniin joutuu ajamaan parinkin pienen taajaman läpi, yksi niistä on Lliber. Läpiajokadulla on liikennevalo, joka päästää ajamaan vuorotellen suuntaansa. Tässä muutama kuva:

 

Siellä oli tänään toripäivä. Jokaisesta kaupungista tori löytyy varmasti kun katsoo mistä päin ostoskasseja kantavat ihmiset tulevat tai minne suuntaan ihmisiä on menossa. Ja jos kirkontorni on näkyvissä niin sitä kohti suunnistamalla tori mitä todennäköisimmin löytyy. Kirkon vieressä se täälläkin on, useammallakin kadulla.

 

Vaatteita on joka lähtöön, lämmintä ja juhlaan, miehille ja naisille, lapsille on jokaisella torilla flamenco-mekkoja ja kenkiä. Aikuisten kengät "Offerta 7.00 euroa". Fleecehuopia, pyyheliinoja, mattoja yms. yms.

 

 

Näitä on nyt muutaman kerran ollut tarjolla, en tiedä mikä se on, painava ja kova, Costa Ricasta. KIITOS HeliS, hän tiesi kertoa, että tämä on maniokki!

 

Kuivattua kalaa, kaikenlaisia, paljon, aina niitä joku ostaa (yäk).

 

Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessakin.

 

Kirkko on Iglesia Santa Maria 

 

 Muutama katukuva, tyhjiä ovat taas mutta kun ne ihmiset on siellä torilla, ja töissä! Nyt olin liikkeellä niin aikaisin, että ei siesta-aika yllättänyt;)

 

Hunajakauppa - LABELLA MIEL

Oi oi ja voi voi! Hyllyt notkuivat toinen toistaan ihanampia hunajia, kauniita pakkauksia . . . nyt meinas mopo karata käsistä! Olipas vaikea päättää mitä ostaa kun kaiken olisin halunnut. Ville voisi tilata tuohon Alicanten satamaan mulle kontin ja sille kuljetuksen Stadin satamaan;)

 

Katossa on hunajarekvisiittaa, pesiä, työkaluja ja suojapukuja. Tämä etualalla oleva on kyllä ihan koiranpuvun kokoinen ja näköinen. Mun on ihan pakko ens kerralla mennä kysymään onko se koiran puku?

Ostin:

Extra Virgien oliiviöljy, Hunajaviinietikka

Tavallinen hunaja eri kukista, Pähkinöitä ja manteleita hunajassa

Tavallista hunajaa. Kauniita purkkeja oli erilaisia ja valinta oli vaikea. Päädyin tähän, jossa on unikoita eli Pop, josta tulee laakson nimi Vall de Pop. Pellot ovat niitä punaisenaan kunhan mantelinkukista on selvitty;)

Suklaahunajaa ei tietenkään voinut jättää ostamatta, eihän;)

 

Kolme pientä purkkia: timjami-, appelsiini- ja eucalyptushunajaa. Sekä Ruusuvettä! Ilman lisäaineita, 250 ml eli aika iso pullo ja maksoi vain 4 euroa!

Hunajamanteleita ja tietysti Turronia. On jo maistettu ja kyllä tämä käsintehty on Tosi hyvää, ja sisältää vain ja ainoastaa herkkuun tarvittavat raaka-aineet, niih.

 

Tämä purkki on sitten Rofelle! Rofe tykkää hilloista, Mora de Zarza on joku karhunvatukka tms., hyvä marja kuiteski, ja ehkä tämä on parempaa kuin nimeltä mainitsemattoman saksalaisen liiterikaupan hillo.

 

Mitenkähän mä pääsen tuon kaupan ohi kun menen niitä mantelipuita katsomaan? Pitääköhän ostaa siitepölyrakeita (polen)? Onko ne hyviä ja siis mihin niitä käytetään?

Menoa siis riittää, lauantaiksi mulla on konserttilippu Auditoriin, mantelikukkia vois katsoa järjestetyllä retkellä ja sitt on ne hyvät kartat niin voi kävellä parikin kertaa eri reittejä, 4.pvä on Makkafestari Jalonissa, 2 - 4.3. Ruokafestarit Benissassa.

KS