Jep, mä olin siellä taas. Marjatta tarttui täkyyn "lähteekö joku kaveriksi", otti yhteyttä ja niin me mentiin. Lähtöön VR järjesti pikkusen jännitystä kun Marjatan juna seisoi Pasilan ja Helsingin aseman välillä 20 minuuttia odottamassa asemalle pääsyä!! Mä jo menin satamaan odottelemaan kuinka käy, ja hyvinhän siinä lopulta kävi.

Tallinnaan saavuttaessa pikkupikku sadepisaroita tiputteli mutta ei tarvinnu edes sontikkaa avata kun käveltiin ratikkapysäkille. Kakkosen ratikalla Karnaluksiin. Siellä oltiin aika kauan ihan rauhassa, eikä muita asiakkaita ollut häiriöksi asti kuten nykyään ainakin lauantaisin taitaa olla.

Kävelymatkalla keskustaan poikettiin Kangadzungeliin ihan vaan katselemaan. Sinne kannattaa nyt mennäkin käymään jos haluaa kaikenlaisia tarvikkeita ostaa selkeistä hyllyistä ja telineistä, kaupan linkistä näkee vähän hyllyrivistöä. Siellä kaupan perällä on oviaukon päällä kyltti: Kauban paradiisi. Uudistuksen ja pikku remontin jälkeen se huone on avara ja valoisa. Koristenauhoja yms. oli piiitkä siisti rivi, korutarvikkeita ja vetoketjuja hyllymetreittäin,  kaikenlaista tilpehööriä mitä kuvitella saattaa. Lankoja siellä on vähän. Hintatasoa en sen kummemmin tarvikkeiden osalta katsonut, vaikea niitä on vertailla kun vähän sellaisia ostaa. Se turkoosi hamekangas mistä jokunen postaus sitten kirjoitin, oli tuolla huomattavasti kalliimpaa kuin Eurokankaassa. Puuvillaprintit näyttivät edullisilta, ehkä hinnat riippuvat mistä maasta kangas tulee tmv.

Liann Löngadin kautta Pronksi Löngapoodiin, jossa oli juuri kuvattu Annan uusin neule. Oli se kaunis ja hillitty, pellava on aina pellavaa. Joku kysyi multa aiemmin virolaisesta villla-pellavalangasta, ja mä kysyin siitä nyt tuolla mutta ei ollut tietoa ei. Onko joku sellaista jostain ostanut, niin kertokoon kun se ilmeisesti kiinnostaa muitakin.

Sitten Maiasmokkaan kahville ja kaakulle ja uuden Satamatorin kautta laivalle. Satamatorilla on nyt avattu ns. punainen halli (se oli remontissa viimeksi käydessäni), siellä on käsitöitä ja kukkakauppias. Edullisia päre- ja pajukoreja, kaikenlaista tilpehööriä puusta, neuleita yms.

Ostokset, hinnat verollisia

 

Nordic  villalanka, 1.96/ 50g.  Regia Cotton 1.46/ 50 g.  Rowan Summer Tweed 4.10/ 50 g.  Katia Marathon Print 1,85/ 50g Liann Löngadista

 

Karnasta Red Heart helmilankaa käpyilyyn 0,38 /10 g rulla. Pronksi Löngapoodista villalanka 2,25/ 100g.

 

Clover Soft Touch virkkuukoukku 2,82/ kpl.  Addi koukut nro 7 ja 8  1,12 /kpl,  nro 10 3,04.   Pony sukkapuikot 2.5/15 cm  1,22.  Tekstiililima 3,80 /plo.  Sininen kanttinauha 0,25/ 3 m. Koukkunauha (siis sellainen kiemura) 0,11/m - pakkaus 33 m/ 3,56.  Leveä brodyyri 0,73/metri - pakkaus 4.1m/ 2.90.

KIITOS Marjatta kivasta seurasta ja mukavasta päivästä!

Nyt mulla pitäisi olla kaikki tarpeellinen kesää varten ja syksyllä sitten taas alkaa uusi matkailukausi;)

KS