Torstaina oli taas kiva reissu Tallinnaan Marian kanssa. Eckeröllä matkattiin, mä tykkään tuosta pienestä laivasta ja olen tosi pahoillani kun se vaihtuu suureen talolaivaan syksyn aikana.

Tavan mukaan Karnaluksista aloitettiin mutta sitten poikettiinkin normireitiltä: Rahva Raamatussa katsottiin kirjoja ja ostin yhden virkkausmallikirjan. Sitten suunta Solarikseen katsastaaksemme uuden Pärl-kaupan. Se sijaitsee pohjakerroksessa, aivan alas vievien rappujen kohdalla.

 

Kaupassa on vähän lankoja, kuitenkin röyhelöhuivilankoja oli montaa laatua. Helmiä ja muita korutarvikkeita on aika paljon ja värjäyspurkkeja yms. mistä en mitään ymmärrä ja nappeja, yhden sellaisen ostinkin.

 

Sitten Pronksi-lankakauppaan, jonka ovi on niin huomaamaton, että Maria meinasi kävellä ohi. Sieltä ostin itselleni uuden vyyhdin vironvillaa, edellisenhän myin Sirpaleelle viime reissulla.


 

Karnasta ostin tilattuja puikkoja, merinoa vauvamyssyihin Anittalle ja ihmeellisen "käsikäyttöisen neulelaskimen"!

 

EDIT 20.30: KIITOS langan kehuista mutta tuo vironvilla ns. ruska-väri on Niin Paljon Kauniimpi luonnossa, oikein herrrrkulliset värit, eikä ehkä niinkään ruskaa vaan riemullista kesän murrettujen värien loistoa!

Tuolla kiekolla siis lasketaan tarvittavat silmukat, ja kerrokset, kun tiedetään neuletiheys ja mitta mitä pitää saada aikaiseksi. Mulla on ollut vastaavanlainen mutta hieman yksinkertaisempi vempain ja kyllä se toimi. Hinta oli vaivainen 2 euroa!

Ensi viikolla on vuorossa reissu Veen kanssa! Jee, kyllä matkailu on mukavaa!

KS