Syksyn eka reissu Tallinnaan on nyt sitten tehty. Mulla olikin matkaseurana ihan uusi tuttavuus!

Eeva laittoi rohkeasti sähköpostilla kysymyksen: pääsiskös mukaan? Ja tottahan toki mun kanssa Tallinnaan saa lähteä, kivampihan se on seurassa reissata. Ja miellä olikin oikein mukava ja onnistunut matka. Eeva ei ole Tallinnan kässäkaupoissa käynyt niin kaikki oli hänelle uutta. Karnaluksissa pää meni sekaisin kuten kaikilla ekakertalaisilla. Ihan kaikkea hänen tarvitsemaansa ei sieltäkään löytynyt tällä kerralla mutta ensi kerralla on sitten jo viisaampi tekemään ostoslistaa. Eiköhän lauantaina hänen blogiinsa ilmesty matkakertomus;)

Abakhan kangaskauppa on muuttanut samaan Valge Maja -taloon kuin Karnaluks, siihen alakerran kulmaan. Uutta kivijalkalankakauppaa en huomannut vaikka sellainen kuulemma Karnan tienoilla on. Ellei se sitten ole tämän kuvan reunalla näkyvä puoti? (edit: on se se!) Se oli jotenkin pimeän ja epämääräisen näköinen ikkuna kadun toiselta puolelta katsottuna, että en sitten mennyt tutkimaan tarkemmin. Vaan eiköhän tuostakin tule parempaa tietoa kun tiedän, että porukkaa on tänään liikkeellä tuollapäin;)

EDIT 30.0.9. klo 15.00: Komenttilootaan on jo tullut tieto, että se uusi lankakauppa on just tuo mitä en mennyt katsomaan lähemmin, eli vasemmalla oleva pieni puoti. Kiitos tiedosta,  Lellu!

"Se uusi lankakauppa on ton entisen kangaskaupan vasemmalla puolella, kun siis kuvaa katsoo.

Mutta se on tosi-tosi pieni kauppa. Kävimme kesälomalla siinä."  Lellu

Abakhanin entinen liiketilla, ja alla uusi sisäänkäynti Valge Majan aukiolla.

 

Käytiin siis Karnaluksissa, Liann Löngadissa, Pronksi Löngapoodissa, Puu ja Putuka Poodissa, Maiasmokassa, Teepuodissa, Norde Centrumissa, Sadamarketissa ja Sadama Turgilla.

Maiasmokassa söin oikein hyvän marsipaanileivoksen ja molemmille maistui ensin suolapalaksi sieni-poropiirakka.

Sadamarketin villalankapuoti on paikoillaan mutta tila on pienentynyt puolella, ei kannata maksaa vuokraa turhan isosta tilasta.

Sadamaturg´iin ei kannata mennä enää klo 16 jälkeen. Nytkin siellä oli jo moni myyjä laittanaut tiskinsä tyhjäksi. Muutenkin vaikutti siltä, että tämä tori ei enää ole kunnolla toiminnassa. Punainen käsityöläisten sali oli nyt jokin näyttely- tms. tila. Jollerii-kauppaa ei enää ole, eikä ollut sitäkään kauppiasta jolta olisin ostanut sienikorin. Keväällä kauppias vielä oli paikalla. Se ihana konditoriakauppakin mistä Lila osti keväällä kakun ja jossa oli oikein mukava myyjä,  on nyt viinipuoti.

Paluumatka laivalla sujuikin sitten "tuntemattomien" neulojien kanssa. Hah, toinen olikin ns. vanha asiakkaani lankakauppapuotipuksu-ajaltani. Tunnistin hänet ostamastaan harvinaisesta DMC-3 langasta! Hänellä ja Eevallakin sitten oli jotain yhtyksiä menneisyydessä. Ja vielä tapasin monen vuoden takaisen seurakuntatutun. Näin siis maailma on pieni.

Kaikille heille ja erityisesti Eevalle KIITOS seurasta!

Karnasta ostin vähän sitä ja tätä, niitä blogiarvonta palkintoja lähinnä. Ylitin kyllä itse asettamani palkintobudjetin mutta kun oli kivoja asioita ostettavana. Quickstep voi nyt vielä haluta jotain Kacha-Kacha kerroslaskurinsa lisäksi, että ero toiseen kakkoseksi tulleeseen vähän tasoittuisi. Palkintokuvat laitan vasta kun ovat perillä saajillaan, pidetään jännitystä vähän aikaa vielä.

Eila, Vyyhdin viemää, oli sähköpostilla laittanut muliinilankatilauksensa etukäteen Karnaan ja siellä ne sitten oli mulle valmiina maksettaviksi! Hyvä palvelu. Siellä tapasin myös Annan, terveisiä kaikille tutuille.

 

Kiva on reissata ja Tallinna on mukava kaupunki. Eikä mua siellä yhtään pelota, ihan normaali kaupunkihan se on. Täällä Stadin metroportaissa sitten olinkin jo hieman varuillani kun romanialaisia tuli ihan kantapäihin kiinni ja rullaportaissa en voinut väistyä minnekään. Pidin sitt kyllä kaulakellostani kiinni. Täällä kun on kaulakoruja varastettu ihan härskisti suoraan kaulasta. Ja sitten metrossa on nuoria ilmeisesti vähän maistissa, puhe oli huutamista ja v-sanaa ihan riittämiin.

Kunhan seuraava tarjoushinta taas ilmestyy niin matkaan . . . .

KS