Kaunissaari jutun osassa 5, mainitsin olleeni vuoden sairaslomalla. Nyt tämä oleilu sitten loppuu.
Aloitan 3. lokakuuta kolmen kuukauden työkokeilun kahvilassa, siis aivan toisenlainen työ kuin aikaisempi. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta mutta saa sitten nähdä kuinka pärjään ja jaksan.
Olin kyllä jo niin tottunut tähän olemiseen, että en ole varma olenko iloinen työstä vai pettynyt, kun oma aika nyt loppuu?

No, kun tämä asia nyt ratkesi ja jonkinlainen olemassa ollut epävarmuus loppui, niin päätin palkita itseni ja Rakastajan herkkuruualla.
Pitkästä aikaa laitoin nami kampela-katkarapurullia. Hyviä olivat. Jälkiruuaksi paistoin neuleystävä Outi-M:ltä saamistani omenoista omenapiirakan. En ollut aiemmin tehnyt tällä reseptillä ja koska siitä tuli taivaallisen hyvä ja onnistunut, niin laitanpa teille reseptin. Nautimme tämän vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.



Resepti on Kodin Kuvalehden juhlavuoden Leivontakoulu lehtisestä:

Omenapiirakka
6-8 palaa
Pohja
150 g Sunnuntai-margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
Täyte
1 dl kuohukermaa
1 prk maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa (180g)  /    Käytin tuota vaniljanmakuista 200 g:n purkin
1 dl sokeria
2 munaa
2-3 omenaa   /    Käytin 5 keskikokoista, pitäähän piirakassa omenaa olla!

  • Sekoita huoneenlämpöinenn rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
  • Painele taikina voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele omenaviipaleet pohjan päälle.
  • Sekoita muut täytteen aineet seokseksi ja kaada omenoiden päälle.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin vaaleanruskean värin.
  • Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Vinkki! Kasvisrasvapohjainen tuorejuusto on sydänystävällinen valinta piirakoiden täytteisiin.


Herkuttelun jälkeen vatsat lepuutettiin iltapäivänokosilla ja sitten oli vuorossa matka Korkeasaareen Kissojen Yöhön. Se oli taas kerran kokemisen ja näkemisen arvoinen ilta.
Yökin vierähti mukavasti ja kas! aamiaiseksi mitäpäs muuta kuin Omenapiirakkaa! Nam. Suosittelen.

KS