Viime kesän virkatut hellehatut:
Mallit: oma viritys
Lanka: Tahiti
Tuosta piti tulla Kevät/kesä 2004 lehden mallin nr. 16 mukainen mutta tulos on vain sinnepäin! Ohjeen malli on enemmän hatun näköinen kun tämä taas on "pekkapuupää" hattu. Tein siihen jopa sellaisen pienen lenksun sivulle, johonka voin laittaa sen  pekkamaisen kukkasen.
Ja tämä toinen on mallia "pata päässä".
Taustalla näkyvä tuoli on neulenurkkaukseni.
Ja tuossa alla on antennipiponi 90-luvulta. Monta kesää ja saarta nähneenä se on jo kulahtanut ja auringon haalistama. Näitä tuli muutama tehtyä purjehduskavereille, koska työ oli pieni pitää mukana ahtaissa tiloissa.
Kerran matkan varrella tarvitsin vain hieman punaista lankaa johonkin raitaann. Hangon käsityöliikkeessä sain erinomaisen hyvää palvelua. Tarvitsemaani punaista lankaa oli vain myyjän tekeillä olevassa virkkauksessa. Hänpä otti langan toisen pään, keri siitä arviolta tarvitsemani määrän ja  punnitsemalla hinnoitteli pikku lankapalleroni! Huomaatteko, ystävällinen ja hyvä palvelu muistetaan vielä vuosien päästä.


Kännykkäpussukka on viime vuodelta. Näitä tein muutamalle duunikaverille, olisko ollut ystävänpäiväksi.
Olen pujottanut reunaan ohuen kuminauhan, jolla pussin suu pysyy mukavasti supussa. Telefooni ei tule itsekseen ulos, mutta sen saa helposti pois. Siinä on myös pieni metallirengas, jolla saan sen pikalukon kanssa esim. vyölenkkiin roikkumaan. Fidan kirppikseltä saa noin 20-50 centillä esim. avaimen kaulahihnoja, joista saa uusiokäyttöön näitä renkaita, renksuja ja lukkosysteemeitä. Suutarista tai askarteluliikkeestä kappaleittain ostettuna ne ovat huomattavasti kalliimpia.

Kaiketi näidenkin pitäisi nyt olla esillä tässä kesävirkkausten kanssa (näitä on tuolla otsikossa: Rannekkeita)KS