Tai ei ihan niinkään, pääsiäisen aika kun jatkuu helluntaihin asti.

Mutta, monta pääsiäistä tuli ja meni ennenkuin tämä liina valmistui. Aloitin sen joskus 80-luvun puolessa välissä. Hyvissä ajoin että se ehtii pääsiäiseksi valmiiksi ja annettavaksi Villen kummitädille. Eihän se valmistunut. Miksi? Sitä en enää muista.
Seuraavana vuonna otin sen taas esiin hyvissä ajoin ja jatkoin työtä. Ja niin edelleen vuosi vuodelta, kunnes en sitä ottanut enää edes esille. Se oli sitä aikaa kun purjeveneen varustelu ja kunnostus kesää varten alkoi jo helmikuun venemessuilta. Ei siinä virkkaamaan ehtinyt.

Viime vuonna (-04) sitten otin itseäni niskasta kiinni heti tammikuussa ja päätin, että tämä työ on vihdoin saatava pois lojumasta. Ah, lanka loppui! Eihän sen merkkistä lankaa ollut enää edes olemassakaan mutta sain aika lailla samanväristä, vaikka tietysti selvä raja työhön tuli.
Niinpä se lopulta valmistui ja nyt niin ajoissa, että sain annettua liinan Lissulle jo helmikuun blinikutsuillani!  Tietysti mainiten, että se on jo melkein yhtä vanha kuin kummipoikakin vaikka onkin vasta valmistunut.

Kuva (ja ohje) on: Allas Extra "Stick och virkbilaga" Påskpynt. Saisikohan tästä liitteestä tehtyä jotain muuta kivaa ensi pääsiäiseksi itselle? :)
KS
29.3.05