Pitihän niihin Novitan juhliin saada mekkokin. Kaksi vuotta sitten ompelin Tarjan häihin juhlamekon mutta sehän on pitkä, se ei siis sovellu näihin juhliin.

silkki.jpg


Ville on tuonut tuliaisena syksyllä 2005 Thai-silkkiä 10 metriä, siitä varmasti saisi hyvän mekon. Entisellä kaavalla mutta polvipituisena, vuorikangas ja vetoketju sekä sopivan väristä ompelulankaa Eurokankaasta ja ompelemaan.

Kankaan kanssa oli ongelmana, että oikean ja nurjan puolen erottaminen oli mahdoton tehtävä. Mutta kun olin Sypressissä ostamassa huivilankaa, niin asia ratkesi hyvin ja nopsaan: omistaja oli juuri palannut Italiasta, jossa hän oli ollut mm. tutustumassa silkin kutomiseen. Hetken näytepalastani katseltuaan hän merkkasi siihen kynällä rastin oikean puolen merkiksi! Jee, olipas se sitten kotona helppo laittaa kangas pöydälle leikkuuta varten ja varmasti oikeinpäin, siis nurinpäin;)


Tästä se alkaa:

2047492.jpg


Ja tämä oli lopputulos:

2047482.jpg

2047487.jpg

Äidille ostamani ja nyt siis perintökorut, ovat sopivan väriset. Kannatti ostaa lämpörullat: kampaus onnistui ja kesti koko illan!

2047481.jpg2047485.jpgJuhlapaikka, Voimalan kattilasali, oli somistettu teemavärillä

2047494.jpg

Juhlat olivat oikein mukavat. Muutama puhe pidettiin mutta ne olivat sopivan pituiset ja toivat esille tämän perheyrityksen punaisen langan: perhe on tärkeä. Novitalla on sekä oma perhe että suuri työntekijöiden muodostama perhe, yhtä köyttä vedetään ja tuetaan kaikkia. "Me-henki" on totta tässä yhtiössä.
Kuvassa TJ, sisarukset ja viidennenpolven  pieni edustaja.

2047496.jpg

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, santsasimme. Ruokalistasta on hyvä kuva Tulihan tehtyä -blogissa.
Vauhdikas muotinäytös antoi hyvän katsauksen vuosikymmenien neuleisiin alkaen 1920-30 luvuilta päätyen Talvi 2008-lehden neuleisiin sekä näihin Tira Sunnarin suunnittelemiin upeisiin virkattuihin asuihin.


2047495.jpg


Kiitos Novitalle kutsusta ja onnistuneesta juhlaillasta.

Kiitos kuudelle muulle mukaan kyenneelle "voittaja-Neulomolaiselle" mukavasta seurasta ja oli kiva nähdä kasvot nimimerkkien takana.


2047713.jpg


KS