Langat

Villatakki_01.jpg

Villatakki_02.jpg


Kerintä, käy se näinkin! Yhden vyyhdin kerin polvien avulla.

Villatakki_03.jpg


Sitten neuloin ja tulos on tämä

Villatakki_04.jpg


Lanka: Stentorpin villalanka 180 tex x 2, n. 270m/ 100g, puikot 3-4. Minä neuloin 3.5 Addin pitsipyöröllä ja lankaa kului 450 grammaa

Malli: ihan omat nuotit perusraglan toteutuksena

Lanka oli joutuisaa ja mukavaa neuloa, sekä riittoisaa. Välillä kun ilmankosteus läheni 100:aa prosenttia niin pelkäsin, että neule huopuu sormien välissä. Neule on pehmoinen, sellainen "taipuisa" johonka on mukava kääriytyä, ei kutita lainkaan, ja varmasti lämmin.

Kuviot syntyivät siten että vain otin vaalean tai kirjavan langan puikolle ja siitä sitten neuloin mitä mieleen pälkähti. Vartalo-osassa ja hihoissa on erilaiset kuviot.

Villatakki_05.jpgVillatakki_09.jpgVillatakki_10.jpg


Napituslistan neuloin yhtäaikaa vartalo-osan kanssa. Napinreiät ovat koko matkalla mutta ehkä hankin vain kolme tai neljä nappia yläosaan, harvoin pidän villatakkia kokonaan napitettuna.Yritän tulevalla Tallinnan reissulla kipaista Puu ja Puduka poodiin ostamaan jokimudan mustaamasta puusta tehdyt napit. Ne voisivat olla just piste ii:n päälle, ja luomua nekin. Tai jos ne ei sovikaan niin voinhan käyttää tätä Kalevala-solkea joka on nyt kuvissa.

Villatakki_08.jpg


Tästä tuli just sellainen kuin mielessäni hahmottelin. Eikä yhtään saumaa ommeltavana! Tai noh, hihansuissa pari senttiä koska neuloin ne edestakaisin ainaoikeata. Kainaloiden silmukat on yhdistetty "kolmenpuikon päättelyllä".

Olen oikein tyytyväinen ja tätä tulee varmasti pidettyä. Edelleen olen sanaton näin ihanasta lankalahjasta. Lankaa jäi vielä niin paljon, että ilmeisesti teen säärystimet. Sellaisista olen jo muutaman syksynä haaveillut.


Villatakki_07.jpg


Villatakki_06.jpg


KS