Eiköhän nämä kevään ompelut nyt ole tässä. 

Itselle tein pussukan, siinä voi kuljettaa pientä tarpeellista = pikkukiikari, kamera, tupakkiasi ja tuhkakuppi. Tämän tekemiseen meni kyllä luvattoman paljon aikaa, eikä se ole ihan sellainen kuin ajatus oli. Mutta järki tuntuu olevan jäässä, ajatus ei kulje eikä hoksottimet toimi. Varmaankin joku syto-nollaus-delete-näppäin on kytkeytynyt päälle ja jumittaa sitten kaikkea järkevää toimintaa.

En ymmärrä miten onnistuin tällaisen tekemään: Umpipussi!! Juu, vetoketju on tuolla sisällä!, jotain sivusaumaa olin ommellut ja ihmettelin kun en saa käännettyä oikein päin. No eihän se käänny kun ei ole reikää mistä kääntää, voi pyhä savu sentään. Ratkojalla pohjasauma auki ja johan kääntyi.

Mekko_01.jpg

Omplelin kantohihnan paikalleen. Ei, tuli niin ruma että oli pakko purkaa. Miksi ihmeessä ompelin ne päälipuolelle kiinni?

En saanut vuoria asettumaan kunnolla. Äsh, purin melkein alkutekijöihinsä koko pussukan. Jossain vaiheessa keksin ihmeellisen ratkaisun pohjan leventämiseksi. Ei ei, ei se ole hyvä mutta olkoon. Ja vuoria ei sitten ole ollenkaan, eikä sisätaskua.

Mekko_05.jpg

Pussukan päälle ompelin jonkun esiäidin virkkaaman peittopalan, olen näitä systeriltä joskus saanut muutaman. Siinä on niitä nyt niin muodissa olevia nyppyjäkin. Palaa en ommellut kiinni yläreunasta vaan se on tasku, jotain siihen voi sujauttaa pois käsistään. Hihnassa on kaunista kukkanauhaa, jota ostin Karnaluksista 6 metriä hamettani varten. Enpä sitä hameeseen käyttänytkään joten nyt on riittävästi nauhaa käytettäväksi vaikka mihin.

Mekko_06.jpg

Tuo toinen on ns. tilauspussukka. Enää en tee mitään tilausjuttuja, niih.

 

Vävars-kaupan palalaatikosta ostettu toinenkin pellavakangaspala on nyt ommeltu! Samalla kaavalla kuin se turkoosi tunika: Suuri Käsityö Lokakuu 10/ 2003. Kaava on ns. Helppo kaava ja sitä se onkin.

Miksi ihmeessä ompelin keltaisen kaitaleen kun kuitenkin koko ajan marjapuuron punainen oli mieluisampi? Kaiketi aivot välittivät tietoa, että vihreä ja keltainen on Ok, ei vihreä ja outo punainen? Purkamiseksihan se sitten meni!

Mekko_02.jpg

 

Tästä tuli ihan hyvä. Ensin se kylläkin näytti äitiysmekolta! Ompelin pienet laskokset rinnan kohdalta vyötärölle ja se korjasi asian.

Mekko_03.jpg

Eihän tämä kylläkään ole ollenkaan sellainen kuin olisin halunnut. Koko talven olen katsellut Olde Hansan kuvia ja monta matkaseuralaista olen Tallinnassa vienyt ko. kauppaan katsomaan mukamas kaikkea kivaa mutta pääasiani on ollut mekkojen ihastelu. En sitten koskaan ostanut sieltä sellaista ja nyt on tyytyminen tähän omatekemään.

  Mekko_07.jpg

 

KS