. . . totesi lehtikioskin myyjä tänään.

 

Kertomus matkalukemiskirjan hankkimisesta.

Tämä kirja ilmestyi syksyllä 2009 ja se on siitä asti kummitellut mielessäni. Silloin tällöin olen meinannut sen lainata mutta kaikki kappaleet ovat olleet lainassa. Miksi en ole tehnyt siitä varausta, en tiedä?

Tänään aamupäivällä "bling" ja kirja oli taas mielessä ja ajatuksena, että tämä on saatava matkalukemiseksi mukaan.

En muistanut kirjan nimeä saatika tekijää, niinpä kaikkitietävä Google sai hakusanoiksi: Muumien filosofia. Tärppilistan toinen osuma oli oikea! Jezz. Sattuipa se vielä olemaan HS:n kirja-arvostelu, joka ei mitenkään lytännyt kirjaa, joten se kannattaa saada käsiinsä.

Ensin tietysti menin kirjaston Helmet-järjestelmään katsomaan lainaustilanteen. Äh, muutama kappale löytyisi hyllyistä mutta ei järkevän matkan päässä kotoa ja varaus ei enää ehdi minun tarpeeseen.

Seuraavaksi Kuukkeloin mistä saan kirjan ostettua. Kaikenlaista vastausta tulikin mutta sitten silmiin sattui Lehtipiste. Jahas, senhän voi saada läheltäkin. Lehtipisteen haku omalla postinumerolla tuotti 0-tuloksen, Itäkeskusta hakukone ei tuntenut mutta Helsinki-haku tärppäsi. Kirja on saatavissa Rautatieasemalla ja Linja-autoasemalla!

Olin kaupunkiin muutenkin menossa - ELMA-messuille - niin päätin hakea kirjan samalla reissulla. Metrossa mietin jäänkö steissillä vaiko Kampissa, steissiin päädyin. En ollut laittanut muistiin missä kioskilla kirjan piti oleman, kysyin siis R-kioskilta. Ei niillä ollut.

Yks kaks kuulin nimeni lausuttavan ja siinähän oli Anitta ja sen sisko! Tovi juteltiin ja jatkoin matkaani tarkistaen asemalla olevat kioskit, nolla-saaliilla.

Linja-autoasemalla menin suoraan alas Matkahuollon alueelle ja siellähän se kioskikin oli heti nenän edessä. Kirjatelineitä tutkimaan, yksi pyöräytys telinettä ja siinä se kirja oli! Etummaisena! Kirja käteen ja maksamaan.

Myyjä: Ai tämä, laitoin sen just telineeseen. Tämä oli tuolla takana ja ajattelin, että sitä ei taida telineessä ollakaan ja vein sinne. Tämä on viimeinen kappalekin.

Minä: Ei oo totta. Mä vasta tunti sitten katsoin netistä, että täällä olis saatavana tämä kirja. Kävin ensin steissin kiskat mutta en löytänyt ja sitt tulin tänne ja heti kirja oli siinä. Ihmeellistä. Kummasti nää kaikki jutut vaan ilmassa kulkee ja välittyy.

Myyjä: Kaikella on tarkoituksensa.

Niinpä! Nähtäväksi jää, mikä tarkoitus tällä kirjanhankkimis episodilla oli.

Tämä on pokkaripainos ja maksoi vain 9.00 euroa, kovakantisena kirjakaupasta riippuen 19,80 - 21,40 lähteenä Hintaseuranta.fi

 

Kirjan viimeisen luvun otsake on:

Lähden nyt ja palaan kevätpuolella

KS