Viernes

No niin! Nyt on sää semmoinen kuin pitää Espanjassa olla: aurinko paistaa ja on lämmin! Jee! Kyllä ne kylmät kolme viikkoa olivat oikea koettelemus ja koleatahan oli pidempään. "Meidän Costa Blanca" lehdessä joku kirjoitti ". . .oli niin peevelin kylmä, että kynnetkin paleli." Just niin. (lehden voi lukea netissä ilmaiseksi)

Tänään oli Morairan toripäivä ja varustauduin matkaan käsityöllä ja pillimehulla. Huomaan, että en ole "pillimehu" sukupolvea kun en meinaa saada sitä pillin suojamuovia auki! Silloin kun mä olin nuori niin oli Trip-mehu tetrat eikä sen pillin kanssa ollut mitään ongelmaa, eikä sitä sanottu pillimehuksi. Torilta ostin mun herkkua ruusukaaleja ja kumkvatteja. En oo koskaan maistanu mutt hyväähän tuo on. Syödään kuorineen. Kuulemma suklaan kanssa on erinomaisen hyvää;)

Morairan huvivenesatama

Hauska rinnetalo

 

Ilmeisesti ns. parempien ihmisten asuinalue. Ja jälleen yksi kiva oleskelupuisto.

 

Ed. kuvassa näkyvien Morairan ainoiden korkeiden kerrostalojen läheisyydessä on yksi monista kaupungin uimarannoista: El Portet. Se on kivan suojaisa paikka ja jos nyt viikon verran on lämmintä niin vesikin varmaan on uimalämmintä pian. Nyt kastelin vain varpaat ja viileätä oli, kyllä pari uimaria vedessä näkyi, toisella tosin märkäpuku päällä pitkän matkan uintia harrastaen.

 

Vesi oli viileätä, aallot taittuivat ihan rannassa ja varpaat upposivat löysään hiekkaan. Veden mentyä pois, jaloille jäi kaislan tms. paloja.

 

Rantahiekassa on paljon tällaisia pehmeitä karvapalloja. En tiedä mitä ne on mutta voisin kuvitella, että kaislojen töyhdöt aikansa hiekassa aaltojen mukana pyörittyään muotoutuvat karvapalloiksi.

 

 Tuolla rinteellä on myytävänä oikein mukavan näköinen talo. Lottovoitto?;)

 

Tässä rantakahvilassa söin lounaan: ranskalaisia, salaattia ja Cordon Bleu -pihviä. Se oli ihan syötävää normaali ns. baariruokaa, 8.50 euroa.

 

Jälkkäriksi rantapenkillä se pillimehu ja leipomosta ostettu pulla. Jälleen päässä turkoosi Anun virkkaama huivi, eiköhän tämän seutukunnan ihmiset jo tunnista mut tuosta huivista;) Muutaman rivin virkkasin tässä mutta sitt piti lähteä pois kun tuntui, että päivän aurinkoannos on tullut täyteen.

Jos nyt tällaista kaunista säätä pitelee niin ehkäpä rantaelämää tulee vietettyä enemmänkin, tai noh, eihän tässä enää kauaa ole aikaa jäljellä. Javeassa on kyllä kauniimpi ranta ja kivempi se rantabulevardi mutta siellä vesi tuskin lämpenee kun se on aivan avoin merelle eikä aurinkokaan siihen porota koko päivää.

Huomenna on vuorossa Sebastianin 13-vuotis synttärit jossain jonkun joen rannalla - kait mä sinne löydän. Kakku ainakin on hieno, olen nähnyt sitä maalattavan, äitinsä on taitava leipoja.

KS