941395.jpg

Aamulla puhelin piippasi tekstarin saapuneeksi. Neuleystävä Maria siellä kyseli josko lähtisin lankakauppakierrokselle. Jo vain, jippii, sehän oli mieluisa kutsu! Langanystävät tietävät varmasti kuinka paljon paljon mukavampaa on lankashoppailla kaksin tai kolmin kuin ypöyksin. Jaetut hiplaus-, silittely- ja ihailuhuokaukset ovat antoisia ja piristäviä.

Aloitimme kierroksen Fiina-Neuleesta, jossa Maria ei ollut vielä käynyt. Ja kyllä siellä ihailtavaa riittikin.
Uutuksiakin oli tullut; espanjalaista puuvillalankaa (Rosarios4), ranskasta ihania Anny Blatt´in lankoja ja maitolankaa! siis maitokuidusta valmistettua. Se oli oikein pehmeätä, mukavan liukasta - ei liian.
Ja mitä ihmettä vielä: neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja valolla! (ehkä ne eivät tämän merkkisiä olleet mutta idea on sama).
Fiinasta voi nyt ostaa syksyn pimeitä varten heijastinnauhaa. Näytillä oli tupsuja, joissa oli tätä laitettu sekaan, ja se vaikutti oikein hyvältä idealta. Edullinen turvallisuuskieppi maksaa 1.50 €.

941393.jpg

Lasten pipolankoja ostimme kumpikin, toinen pienilleen Bambino Ull´ia ja minä isolleni bemari-pipoa varten Maijaa.


Matka jatkui Menitaan. Valinnan vaikeutta esiintyi mutta Sisusta löytyi sopivat värit pojan slipariin ja minä ostin Sublimen angora-merinoa! Siitä tulee kaulus siniseen vironvillahuiviini, joka on ollut syksyn suosikkineuleeni.
Myös Menitassa on niitä em. "valopuikkoja".

941394.jpg


Menitastahan on suora tie Hobboks´iin. Neulekirjapöytä ja -hylly katsastettiin. Muutama "ehkä omaan hyllyyn haluttava" kirja löytyi mutta tällä kertaa molempien kukkaron nyörit pysyivät kiinni.

Ja kirjakaupasta ei ollut pitkä matka Sypressiin, mutta siitä kirjoitan  ja laitan kuvia huomenna.

Lasipalatsin kahvilassa oli sitten jalkojen lepuuttelua ja vatsan kurnimisen kuoletusta = kahvia, teetä ja paahtopaistipatonkia. Juteltiin niitä näitä sekä keksimme monta hyvää perustelua miksi emme tarvitse valopuikkoja tai -koukkuja. Esim. leffaliput ovat niin kalliita, että katsottava leffa on huolella valittava eikä sitten sitä katsoessa kannata neuloa tai virkata. Sitä voi tehdä kotona otsalampun valossa jos muuta valaistusta ei ole saatavilla ;)

Oli oikein mukava ja antoisa kaupunkikierros. Kiitos Maria.

KS