Edit: lisätty hintatietoja kirjoituksen loppuun.

Tallinna%20B_12.jpg

Aprillipäivänä teimme lankamatkan Tallinnaan. Matkassa oli 23 iloista neulojaa Novita-klubista. Reissu meni hyvin, päivä kului nopeasti ja kaikilla oli kassit pullollaan lankoja, paitsi minulla. Kauniit sidotut kukkakimput ovat siellä erityisen edullisia.

Menomatkalla saimme tutustua joihinkin Novitan syksyn uutuusväreihin, joista teimme tupsut ryhmän tunnukseksi.
Tallinna%20B_01.jpg

Ensimmäinen kohteemme oli Kangas ja Nööp, Hobujaama-kadulla. Siellä oli paljon tarjouslankoja, koska kauppa menee remonttiin ja siirtyy Tartu mnt:lle kevään aikana. Syksyllä avataan uusi liike uuteen kauppakeskukseen (olisko ollut Forum tms.)

Seuraavaksi menimme Liana Longad, Narva nmt 13, kauppaan. Se olikin jo aikamoinen lankaparatiisi. Bambupuikkoja ja aika hyvä valikoima.
Tallinna%20B_03.jpg

Ja sitten lankataivaaseen: Filati, Muurivahe 20. Ah ja Ooh! Kassit ja pussukat täyttyivät langoista ja puikoista. Addin pyöröpuikkoja 80cm oli hyvä valikoima ja hinta noin puolet edullisempi kuin täällä. Muita pituuksia ei ollut tarjolla. Myös bambupuikkoja ja tavallisia.
Valokuvaus unohtui, mutta olettehan te nähneet lankoja.

Paahdettuja manteleita maistettiin ja ostettiin. Varsinkin kun myyjänä oli komein mies mitä Ultimecia on nähnyt.
Tallinna%20B_06.jpg

Minua oli pyydetty tuomaan paikallista lankaa, Aade Löng, jota saa Sadamarketin lankakaupasta. Kauppa löytyi marketin sokkeloista ja ko. lankaakin oli. Sinne oli juuri tullut todelle kauniin värisiä lankoja ja hahtuvakiekkoja.
Tallinna%20B_07.jpg

Kotimatkalla juteltiin kokemuksista ja hankinnoista. Ehdittiin myös neuloa mukaan varattuja matkaneuleita.
Tallinna%20B_09.jpg

Omiin ostoksiini ei siis kuulunut yhtään lankaa. Ei, en ole sairas vaan ihan oikeasti ei nyt ollut tarvetta eikä pakottavaa halua saada jotain ihanaa lankaa. Ostin kolmet Addin pyöröpuikot ja silmukoiden lepuutushakaneulat. Kasan Kalevin karkkia ja kauniin kakun. Konditoria tuotteet ovat super-edullisia. Hieman Saarenmaan juustoa ja palan savustettua paistia.
Tallinna%20B_11.jpg

Kiitos kaikille mukana olleille kivasta matkaseurasta, oli hauska tutustua ihmisiin nimimerkkien takana. Erityiskiitos Katjalle matkan järjestämisestä.

EDIT: kommeteissa kysytään hintoja:
Hahtuvakiekkojen hintaa en katsonut, sorry.
OU AADE LONG liukuvärjätty 100% villalanka (kuvassa hahtuvien takana pussissa ja hyllyssä)
n. 450.00 EEK/kg , n. 29.00 EUR/kg
80cm Addit 2.0 ja 4.5mm: 57.00 EEK, 3.70 EUR
80cm 7.0mm: 71.00 EEK, 4.50 EUR
pitkät hakaneulat "stitch holders: 27.00 EEK, 1.70 EUR
kakku: 140.00 EEK, 8.90 EUR
kukkakimppu: 75.00 EEK , 4.50 EUR

KS