Viernes

Parvekekukka Viikunapäivikki, joka on auki vain keskipäivällä kun aurinko paistaa siihen. Sitten se sulkee terälehtensä jo iltapäivällä.

 

Tänään oli Gata de Gorgosissa toripäivä. Menin katsastamaan sen ja olihan siellä erilaista tarjontaa kuin esim. Morairassa. Vaatteet oli vähän erit sekä kengät. Pienihän se oli moneen muuhun toripäivään verrattuna mutta ei tuo kaupunkikaan kovin suuri ole. Vaikuttaa siltä, että melkein kaikki puhuvat Valencian kieltä, en saa puheesta selvää. Jonkun paikallisen punotun hellehatun olisin ostanut mutta sellaista ei nyt löytynyt, siis sopivaa ja kivaa.

 

Tarjolla oli näin komeata rasvaa, ihraa.

 

Nämä on varmaankin Härkäpapuja (?), Johanneksenleipäpuun palkoja myös on paljon myytävänä mutta mun kasvitieteessä on aukko tällä kohdalla, että kumpia nämä on.

 

Muualla en ole nähnyt Desicual´in virallista jälleenmyyjää mutta tässä pikkukaupungissa semmoinen on;)

 

Koska olin jo aika lähellä Ondaraa niin päätin nyt sitt kuitenkin katsastaa täkäläisen kauppakeskuksen Portal de LaMarinan. No juu, on se iso on, mutta ehkä Itis on isompi? Täällä oli paljon tuttuja merkkiliikkeitä. Kaikenlaista tavaraa tarjolla kaupoissa, jotka oli saman näköisellä formaatilla kuin Suomessa mutta eri nimellä, ja tuttu kaikentavarankauppakin oli: Jysk.

Olihan siellä jokunen kiva ja nätti tavara minkä olis voinu ostaa mutta . . .  Hintataso näytti olevan suht sama kuin Suomessa, siis noin yleissilmäyksellä, en väitä että näin olisi. Ja tietysti jotkut tavarat on edullisempia ja vs.

 

Tämä kivilouhos. Puoli vuorta on jo palasina. Näin sitä maapallolta häviää ikiaikaiset luonnonihmeet sun muut.

 

Kotimatkalla pysähdyin vielä ihailemaan keramiikkakaupan tarjontaa. Tässä olis vähän hillitympi istuinryhmä kuin aiemmin näyttämäni sinikirjava.

 

Tämän maissitikkupurkin ostin kun se jäi edelliskerralla vähän kaivelemaan. Saaressa maissia tulee syötyä niin onhan se kiva olla tämmönen pöydässä, vaikka tod.näk. edelleen syödään sormin;)  Kaiketi tämä nyt sitten vielä johonkon koloon matkatavaroissa mahtuu.

 

Uusi matkalaukku oli kyllä jo ostettava kun vähän koepakkasin niin ei millään olis mahtunut niihin laukkuihin, joilla tänne tulin. Noh, se toinen olikin vain pieni matkakassityylinen. Mutta mutta, ei varmaan mahdu mukaan kaikki Turronit ja marsipaanit mitä olen hamstrannut:(  Saa Maija tuoda ne sitt joskus kun tulevat täältä. Ja yhtään kenkäparia en voi ostaa, ei mahdu mukaan ei.

 

Tässä on mun vaivaiset 14 peittopalaa, jotka sain tehtyä:( Harmittaa roudata takaisin isot vyyhdit vironvillaa. Samanhan se tietysti painaa yms. mutta olis se nyt ollu paljon kivempi paloja pakata. Mihin tää aika on mennyt ja huvennut??

 

Loppuun vielä toinen väri samasta kukasta kuin alussa.

KS