Lauantai-illan vietin Helsingin kaduilla. Seurasin siis katuteatteria. Esite sanoo siitä näin: "Kymmenes Via Crucis on musiikillinen ja kuvallinen runoelma ihmisoikeuksista, Jeesuksesta, kuolemantuoimioista, kuolemasta sekä toivosta ja rakkaudesta." No juu, sitä se varmaankin oli ja esitti mutta oli niin moderni juttu, että en oikein pysynyt kärryillä.
Sen jälkeen oli vuorossa pääsiäisyön messu Tuomiokirkossa. No juu, olihan sekin ok, mutta jotain modernia siinäkin oli.
Jotta saisin aistia edes jotain aitoa juhlan tuntua, menin vielä Uspenskin katerdraalille katsomaan heidän kynttiläkulkuetta kirkon ympäri. Sitten olikin jo aamuyö, kiiruusti kotiin nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntain "kuvauksiin".

Kyllä, Ville on nyt käynyt kuvaamassa neulomuksiani, käsitöitäni ja vähän sitä sun tätä. Ruokapalkalla tuli paljon kuvia.

Ruoka ei ollut mitään perinteistä pääsiäislammasta vaan perinteistä ja hyvää makkarakastiketta sekä oikeata perunanmuusia! Meillä sanotaan tätä nimenomaista kastiketta "poltetuksi makkarakastikkeeksi". Sitä ei suinkaan polteta mutta jauhot ruskistetaan niin tummiksi kuin kantti antaa periksi. Sen jälkeen kastiketta keitellään hissukseen pari kolme tuntia, jolloin se tummenee ja saa oivan tumman maun. Makkarat ruskistetaan myös tummiksi ja lisätään kastikkeeseen vasta lopuksi. Nam. Tämä ei siis ole mikään arkipäivänä töiden jälkeen tehtävä pikainen ´nälkä pois heti´ ruoka vaan rakkaudella valmistettu ja nautiskellen syötävä. Seppo repii pelihousunsa kun lukee, että tätä on syöty ja hän ei ollut pöydässä.

No niin, ja sitten neuleasiaan. Kaiken muun touhun ohella olen saanut tämän Sateenkaareksi ristimäni neuleen valmiiksi. Ja ylpeänä esitän kuvan!:
Lanka: Maxi ja Linie 136 Luna
Puikot: 6 pyöröpuikko ja sukkapuikot
Malli: Oma viritys

Näin paljon vaivaa etsiessäni Maxista tehtyä mallia ja pyysin apua Novita-Neulomon ystäviltäkin. Löysin lehtiä ja sain vihjeitä. Mutta kuinka kävi? Langan kulkiessa puikoilla malli vain muotoutui kerros kerrokselta. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, siitä tuli sitä mitä halusin. Tai no, olishan nuo raidat voinu osua muualle kuin korostamaan pömppömasua mutta haitanneeko tuo.
Ja mikä parasta: ei ollut kuin kainaloiden 12 silmukan mittaiset saumat ommeltavana!

KS