Julkaistu 6.11.2011

Löng ja Löngast / Wool & Woollen, Tartu mnt 60.  Tämä kauppa ei ole samassa talossa kuin ennen oli kangaskauppa vaan siitä seuraavassa, sellainen pieni kapea talo. Kaupalla on selkeä kyltti seinässä. (Baltic D... on jo seuraava myymälä, en saanut kuvaa ilman tuota toista kylttiä.) Facebook-linkki

Jos haluat erilaista lankaa kuin muualta saat, niin täällä kannattaa ehdottomasti käydä Karnaluksin reissulla, eihän tämä ole kuin kadun yli. Noro-lankojakaan ei enää kannata "Kosmos"-Löngad kaupalle asti mennä hakemaan.

Kauppias on Eve Uljas, olin sopinut hänen kanssaan tapaamisen ja hän esitteli kaupan kaikki langat. Innokkaasti kirjoitin muistiinpanoja mutta en kaikesta pikakirjoituksestani saa enää selvää;) Lankojen lisäksi kaupassa myydään oman tuotannon neuleita, puseroita, jakkuja, hattuja ja kaulaliinoja. Niitä he ovat tehneet jo monta vuotta tuottamistaan langoista, joten lankojen hyvä laatu on tiedossa ja hyppysissä. Mm. Kaubamajassa myydään W&W:n tuotteita.

 

Even yritys tuo kaikki langat itse suoraan valmistajalta ja on Noron virallinen Eestin maahantuoja. Langat vyötetään omilla W&W-vyötteillä.

 

 NORO myydään kartioilta haluamasi määrä = vältyt pikkukerien "väärä väri"-aloituksilta kun koko työsi on yhtä lankaa, voit ostaa vaikka vain 10 grammaa jos tarvis on. Kilohinta on ehkä puolet tai 2/3 täkäläisistä hinnoista. Tarkemmin en hintoja tutkinut. Noro-keriä ei ole myynnissä.

Dropsin lankoja on lähinnä villalaatuja, esim. alpakka on nyt -25% alennuksella, kuten täällä kotimaassakin mutta kun lähtöhinta on edullisempi niin alennettu hinta on tosi edullinen. Grignasco on toinen tehdas, jonka lankoja oli alkuperäisellä vyöteellä.

 Kuvat myös Kuvagalleriassa, siellä voit klikata ne suuremmiksi.

Laatulangat tulevat pääosin Italiasta, Ranskasta, Englannista ja Ruotsista. Luonnonkuidut on valttia, mutta villaa on useita laatuja keinokuidulla terästettynä. Ohutta pellavaa neuleisiin sekä Bockensia nypläykseen, erilaisia Eko- ja Bio-lankoja löytyy. Shetland-villaa Ranskasta, villa-kashmir-viskoosi- angora-sekoitetta Englannista, mm. Knoll, Kid-mohair-silkkiä, Igea. Oi voi, lankatehtaita vilisee muistiinpanoissani ja nettisivuillaan kaikki kehuvat itseään maasta taivaaseen, niin riittäköön nyt nämä kaksi linkkiä.

Kertokaahan ostoksistanne ja kokemuksista kun olette tässä kaupassa käyneet.

EDIT: 18.12. Lukekaapas myös kommenttilaatikkoa: Jaana kertoo edullisista ostoksistaan!

KS