EDIT: Tässä linkki uutiseen. Katju siitä jo raportoi.

 

Messut on nyt käyty Susien kanssa. Aikaa hurahti ihan huomaamattta 7 tuntia! Paljon oli katseltavaa ja ostettavaakin olis ollut mutta kun en mitään tarvitse niin en ostanut. Tai noh, jotakin tietysti:

 

Messut_01.jpg

Suunnitelmassani oli tilata TAITO-lehti jos messutarjous on hyvä. Ja olihan se, 19,00/6 kk eli kolme numeroa. Kaupanpäälle sai ottaa tiskiltä 2 aiempaa numeroa. Kesänumerossa, 3/2009 näyttää olevan kaikkea mukavaa ja uusin numero 5/2009 vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Siinähän on mm. Ilun puntari, jossa hän puntaroi tämän suuren kotimaisen lankavalmistajan laatua ja lankavalikoimaa.

Kaksi komeaa kaskinaurista oli ihan pakko ostaa kun maistiaisena oli kuivattuja naurislastuja. Nam, sellaisia aion tehdä kuivurilla. Samalta myyjältä (Lauri Ukkola, Sodankylä) ostin myös rieskaa, jossa on naurisjauhoja.

Ja tietysti luomu leipäjuustoa koko kiekko, Polven juustola. Montaa leipäjuustoa tuli maisteltua mutta tämä oli niistä kaikista erilainen, pehmeän makuinen eikä sellainen hurjasti narskuva kuten leipäjuusto yleensä on.

Aivan uusi tuttavuus on Päivärinteen Ruislastut. Ai että ovat hyviä, ohuen ohuita kuten perunalastut. Kivasti aavistuksen suolainen maku tulee merisuolasta. Nam.

Messut_04.jpg

 

Lankoja en ostanut lainkaan. Ainoa käsityöjuttu on kirjottava liina aiheena Jugend-ruusu, Piirretyt liinat. Tämä on sen verran pieni, että ehkä selviän siitä kunnialla, toivottavasti ainakin tyydyttävästi. Sitä en tiedä milloinka tämä pääsee pisteltäväksi mutta toivottavasti viimeistään kesällä auringonvalossa lämpimällä kalliolla.

Messut_03.jpg

 

Viimeisenä mutta ei vähäisinpänä ostin itselleni vuolupuukon, Kauhavan Puukkopaja. Valintaprosessi on tarkka, mikä ei sopinut käteen mikä oli liian painava, mikä liian iso. Tämä oli sitten just sopiva kaikinpuolin. Terään sai nimikaiverruksen kaupanpäälle mutta otin vain nimikirjaimeni.

Messut_02.jpg

 

Messuille mennessä sain Susielta kauniin kauppakassin. Kiitos, Susie.

Messut_07.jpg

 

Ja messuilta tullessani postilaatikossa odotti paketti Hollannista! Neuleystävältä tosi tummia suklaita, 78 % ja toinen 70 % vadelmanmakuisena, NAM. Kyllä maistui hyvältä pitkän kahvittoman päivän jälkeen laatusuklaa ja kaksi kupillista hyvää kahvia. Kiitos, Sunflower.

Messut_06.jpg

KS