Postimies oli jättänyt lapun, että saan noutaa postista ison kirjekuoren. En odottanut mitään niinpä jännityksellä otin vastaan pahvikuoren. Heh, siinä oli tilaamani, mutta jo unohtunut, Kauniit käsityöt -kirja. Siis se, jonka mainoksen mukana tuli puikkomittari minkä reiät olivat vääränkokoiset.

Pikaselauksella kirja vaikuttaa olevan ihan OK, tosin Kudo-osio ja kodintekstiilit eivät niin kolahda, eihän minulla ole niitä kangaspuitakaan.

Suomalaisessa kirjakaupassa on alennusmyynti. Siellä on tarjolla runsaasti kirjoja ja kaikenlaista pikkukamaa. Ja kas: käsityökirjojakin. Myyjä sanoi, että niitä on tällä kerralla saatu tavallista runsaammin. Minä ostin Erika Knight´in Tyylikästä virkaten. Ale-hinta 14.90, norm. 34.40! Siellä oli myös Neuleita kullannupuille (14.90) mutta ohjeita pienille on jo niin paljon, että jätin sen ostamatta vaikka hieman mieli tekikin.

117989.jpg


Neuleita ei ole nyt valmistunut mutta kolme työtä on viittä vaille valmiina: housut Finn´ille, itselle Tahiti verkkoneule ja mohairhuivi. Koska kaikki muutkin neulovat huiveja niin pitäähän minunkin vaikka en tiedä mitä sillä teen.

Huivia neulon Idenan Mohair Lux´ista ja mallina Ullaneuleen Roosa. Saaresta tullessani huivipussi oli jäänyt lattialle. Iitu yritti innokkaasti tunkea päätään pussiin. Ajattelin, että sinne on saaressa vilahtanut jokin kiinnostava pikkuötökkä, joka piti nyt metsästää pussista. Vaan ehei-ei, se olikin se lanka, joka kissaa kiinnosti. Kerä olisi mennyt parempiin suihin jos en olisi saanut sitä pelastettua. Huivintekeleessä Iitu kieriskeli onnellisen näköisenä.
Tuli sitten paikalle Emppukin ja myös sille olisi lanka maistunut. Kyllä siis kissatkin ymmärtävät hyvän luxuslangan päälle!
Kuvausta varten annoin kissojen herkutella langalla vielä kerran:


Iitu oli niin vikkelä, että juoksi kerän kanssa sisälle.

118016.jpg

Emppu
118017.jpg

KS